Menu

Emilian Frâncu mă obligă să spun tot și încă ceva pe deasupra. Tu cine eşti, mă, musiu ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_francu_interviu_1.jpg

 

 

 

 

 

Presa stă să se înece din lipsă de statut. Orice tilicar cu statut de tilicar poate lua peste picior un ziarist întrebându-l: tu cine eşti, mă, musiu ?

Nebunie totală ! Din victimă a ziariștilor, Emilian Frâncu devine salvamarul lor.

Toți ziariștii buni, serioși, talentați, trebuie să îi fie recunoscători acestui inginer, fost parlamentar, fost primar, dar, mai ales, fost ziarist, actual cercetător, pe numele lui Emilian Frâncu, cel care are bunul simț, detașarea şi sănătatea mentală de a nu ocoli la nesfârșit principala chestiune a presei noastre, anume statutul celui care o practică.

Frâncu ne arată bârna din ochiul presei şi ne atrage atenția că, dacă nimic nu se întâmplă, vor rămâne la nivelul secolului al XIX-lea când, după cum ne încredințează Balzac, jurnalismul nu era altceva decât „o catapultă enormă pusă în mișcare de urile mărunte”.

Acest autor ne arată ce trebuie făcut pentru a schimba lucrurile. Frâncu nu are nicio teamă în a pune punctul pe i: „Ca o concluzie, se impune, cred, introducerea și în România a procedurii acreditării în profesie printr-o CARTE DE PRESĂ, care să confirme calitatea de jurnalist profesionist. Aceasta nu trebuie însă gândită ca o simplă legitimație, ci ca un element oficial, solemn, încărcat de drepturi dar și de obligații”.

Lansarea cărţii ”A patra putere – jurnaliștii în căutarea propriului statut”, are loc miercuri, 18 septembrie, ora 18, la Biblioteca Județeană din Râmnicu Vâlcea.

Am fost onorat să scriu prefața și voi fi îndatorat să veniți la lansare, acolo unde voi spune adevăruri încă nerostite despre presă.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK