Menu

Deputatul ALDE Andrei Gerea explică de ce Iohannis NU l-a schimbat pe George Maior din fruntea Ambasadei României în SUA

f_350_200_16777215_00_images_banner5_gerea-alde.jpg

 

 

 

 

 

”Iohannis se află în fața celei de-a doua vizite în SUA.

O mare realizare pentru politica externă ar spune mulți, dar la cum se prezintă lucruile, concluzia va fi simplă: se va duce exact cum a venit.

În mod firesc, vizita unui președinte al României în SUA reprezintă eveniment important pentru întreaga țară, pentru relațiile cu partenerii americani.

Însă, ce se întâmplă atunci când un președinte al României, în persoana lui Klaus Iohannis, merge în SUA fără un obiectiv clar, fără un mandat stabilit?

Simplu, merge să își continue campania electorală.

Pentru Klaus Iohannis această vizită nu reprezintă decât o oportunitate de a face o poză cu președintele SUA pentru campania sa electorală.

Citeam zilele trecute că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA vizează trei obiective: parteneriatul strategic, relaţia economică şi relaţia pe energie.

Sunt curios cu cine de la Ministerul Energiei a discutat președintele Iohannis? Răspunsul e la fel de simplu: cu nimeni!

Așadar, ce discuții va avea pe zona energiei președintele? Care sunt obiectivele pentru sectorul energetic din România pe care le promovează președintele?

Multe întrebări, niciun răspuns și cel mai probabil nici nu vom primi.

Ce vom primi cu siguranță vor fi o serie de poze, care însă nu vor aduce nimic bun pentru România.

P.S. Acum încep să înțeleg și de ce președintele Iohannis nu a schițat vreun gest în a-l schimba pe George Maior din fruntea Ambasadei României în SUA.

Iohannis aștepta ca ambasadorul său să îi pregătească drumul pentru o nouă vizită în SUA, una electorală.

Cu toate că se află în serviciul României, adică al tuturor instituțiilor care conduc democratic România (Parlament, Guvern, Președinție) ambasada României de la Washington pare mai degrabă a fi în slujba realegerii lui Iohannis pentru al doilea mandat de președinte.

Maior trebuia schimbat încă din luna aprilie, după ce a apărut raportul comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, prin care s-a arătat cum acesta folosea binomul SRI-DNA ca o maciucă pentru eliminarea adversarilor politici.

Însă, este menținut în funcție pentru a-i servi interesele lui Iohannis și nu ale României” a scris pe Facebook Andrei Gerea.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN