Menu

PSD Oprişan, adică nimic mai greţos

f_350_200_16777215_00_images_oprisan_psd.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Un om fără caracter îşi schimbă opiniile în funcţie de situaţie şi am impresia că acelaşi lucru îl face şi un partid fără caracter.

Dacă PSD nu are coloană vertebrală şi se apleacă după cum bate vântul, va fi perceput ca atare de către electoratul care l-a votat şi va rămâne şi fără mare parte din cele 23 de procente.

PSD Oprişan este infinit mai puţin atractiv decât PSD Dragnea.

"Am recepționat mesajul cetățenilor româniei. Alegerile le-a pierdut PSDragnea. Astăzi avem un alt PSD, preocupat de problemele reale ale românilor. Discuția pe justiție în PSD a încetat. Justiția trebuie să fie independentă, să aibă toate condițiile să funcționeze. Trebuie ca toți cei care fură de la comunitate să meargă la pușcărie, dar pe probe concrete, nu pe denunțuri",a zis Marian Oprișan.

Acest om are iluzia să creadă că mesajul cetăţenilor a fost să plece Dragnea şi să vină el ? Îl asigur că se înşeală profund.

PSD are, încă mai are, până la congres, şansa să îşi reafirme susţinerea pentru programul de guvernare, inclusiv pentru schimbările din Justiţie, iar orice abatere de la acest target îl va şubrezi grav.

Folosirea eşecului pentru cocoţarea la putere a unuia ca Oprişan şi punerea partidului la dispoziţia celor din pădure va face din PSD un partid de nerecunoscut chiar şi pentru susţinătorii săi cei mai fideli.

Vin alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare, iar ura celor care au urât PSD se poate transforma în indiferenţă, ceea ce ar fi şi mai grav. Valul urii s-a spart sau poate fi spart, al indiferenţei, niciodată.

"O să ducem partidul în istorie dacă Marian Oprișan crede că trecem din epoca PSDragnea în epoca PSD Oprișan. Se înșeală amarnic", a declarat Robert Cazanciuc şi are perfectă dreptate.

În ce ne priveşte, am susţinut programul de guvernare aşa cum a fost el prezentat în campania din 2016 şi nimic altceva, iar dacă PSD vrea să se reinventeze în jurul unei alte strategii, doar pentru a primi mai multă putere unii sau alţii, nu îl vom însoţi, cum nu l-am însoţit nici când a guvernat cu PDL, nici când a format USL. Poate ne vom mai reîntâlni vreodată, poate, nicicând.

Cât priveşte rezultatul votului de duminică, pilduitoare este următoarea poveste. Un elev de liceu a vrut să meargă la vot şi i-a întrebat pe colegii săi care stăteau cu M#ie PSD în gură de ce au această atitudine. Nu au ştiut ce să îi răspundă.

Dacă PSD pleacă după fentă, chiar dacă fenta se numeşte vot, mai corect votul urii, n-are decât să o facă, e major şi vaccinat.

Cum lucrurile sunt în mişcare, mă opresc aici cu analiza şi le spun celor mulţi sau puţini care ne citesc următoarele: dacă principiile noastre nu îşi mai găsesc susţinere la niciun partid, nu înseamnă că ni le vom schimba.

Deocamdată, luăm notă de infiriparea unui PSD Oprişan, adică nimic mai greţos.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK