Menu

Banii ascunşi pe care i-a găsit Draknia

f_350_200_16777215_00_images_dragnea_liviu_26.jpg

 

 

 

 

 

 

 

O întrebare bâzâie în mintea multor români: de ce ăştia au bani, iar ăia nu aveau bani ?

Au crescut salariile uluitor, se dau tichete de masă, de concedii, de cărţi. Pensiile cresc şi sunt scutite de impozite. PNLD II a deschis mii de şantiere. Primăriile au la dispoziţie 10 (zece !) miliarde de euro. Subvenţiile se dau în avans. Apar tot felul de programe pentru fermieri. Irigaţiile cuprind ţara din nou, după 30 de ani. Etc. Etc.

Oricum ar întorce-o, să zicem, Florin Cîţu, acestea sunt cifre reale, surprizător de reale.

Oricât ar profeţi Iohannis că nu mai sunt bani de pensii şi salarii, spre stupefacţia lui şi a altora, uite că sunt.

De unde, Doamne iartă-mă sunt, unde au stat banii ascunşi până când i-a găsit Draknia ?

Nu, nu voi scrie un articol despre teorii economice, dezvoltarea prin consum sau altceva. Voi aminti câteva fraze din Liviu Dragnea.

"Așa cum v-am spus acum doi ani de zile să aveți încredere în mine și să aveți încredere în România pentru că România a început să arate ce poate, la fel vă spun și acum să aveți încredere că România merită mai mult respect și toți trebuie să înceapă să ne acorde acel respect și trebuie să începem să vorbim cu curaj despre patriotism".

E uşor să iei asta la mişto, ne pricem. E simplu de tot să îl faci pe Dragnea hoţ, deşi nu există vreo condamnare pentru furt.

Deocamdată, vorbind simplu, observăm că sunt bani. Procentul datoriei din PIB scade. Sunt bani pentru că România era şi este bogată, era şi încă este o ţară importantă în Europa, o ţară destul de mare, cu oameni destul de deştepţi.

În fine, atenţionând că am vrut să scriu lucruri simple şi sper că am reuşit, nu mă consideraţi naiv fiindcă trag concluzia că Draknia a găsit banii undeva, bine ascunşi.

Unde ? În patriotism.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN