Menu

Maturitate, la Vâlcea, peste orice aşteptări

f_350_200_16777215_00_images_banner3_radulescu-gutau-1-decembrie-2018.jpg

 

 

 

 

 

 

Costi Rădulescu, preşedintele de la Vâlcea al PSD, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, şi-a susţinut şeful de la Bucureşti, prin mesaje pe Facebook (şi prin vot în CEx, desigur) în momente importante, cum ar fi tentativele, mai mari sau mai mici, de puci.

Totuşi, postările lui Costi Rădulescu vizavi de Dragnea nu au fost excesive. La vremea respectivă, când politica dădea în clocot, mi se părea chiar că vâlceanul nu se implică suficient de pătimaş.

Stând strâmb şi judecând drept, cred că punând accentul mai ales pe realizarea Programului de guvernare şi muncind serios în acest sens, Rădulescu şi echipa lui au făcut un mult mai mare bine PSD decât dacă s-ar fi focusat pe chestiunile spinoase ale legilor justiţiei şi statului paralel.

A fost aici o intuiţie matură a lui Costi Rădulescu ce îşi va arăta roadele la alegeri. Fără să se lase cuprins de febra vreunei dizidenţe, dar şi fără să joace rolul ideologului, Costi Rădulescu a dat dovadă de un echilibru politic de care, să mă iertaţi, iniţial nu l-am crezut în stare.

Oamenii simpli sunt mai puţin spre deloc preocupaţi de chestiuni legate de statul de drept, ei vor să vadă că localitatea lor prosperă şi în buzunar sunt mai mulţi bani.

Acum, PSD Vâlcea aşteaptă alegerile europarlamentare fără frică, năzuind spre 50% sau mai mult. Costi Rădulescu şi Mircia Gutău au insistat pentru pactul de susţinere a PSD de către PER, iar primarul capitalei de judeţ are acum liber să îi sprijine pe faţă pe social-democraţi. Păcat că PNŢCD nu stă cât de cât onorabil la Vâlcea, ar fi adus câteva voturi în plus.

Fiindcă a venit vorba despre ţărănişti, poate apare vreun salvator în acest judeţ care să preia partidul. Poate vi se pare cam poetică ideea dar cred că Frâncu, de pildă, ar fi fost mai avantajat să intre la PNŢCD decât la ALDE, fiindcă la ţărănişti avea culoar liber să face ce vrea. Închid tema care acum nu mai apre sens.

Nu voi repeta poncifele că la Vâlcea liberalii nu există. Se ştie acest lucru.

Beneficiind de munca în tandem a lui Rădulescu şi Gutău, de imaginea fabulosă a acestuia din urmă, PSD, PER şi ALDE pot să-i ducă pe liberali la 5% în Vâlcea, oricum la un scor cu o singură cifră.

La Vâlcea s-a muncit în credinţă şi în linişte, iar maturitatea liderilor şi a echipelor PSD şi PER a fost peste orice aşteptări.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK