Menu

Epilog la povestea răscoalei de la PSD Piteşti. Cristian Gentea, la vârsta tuturor nebuniilor

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_cristian.jpg

 

 

 

 

 

 

Voi scrie un scurt epilog la povestea răscoalei de la PSD Pitești condusă de domnul Cristian Gentea.

Am citit zilele acestea romanul vieții domnului Gentea și mi-am putut forma o părere excelentă despre acest om. Viața sa are toate ingredientele necesare ca să aibă gust. Are, vorba lui Eminescu, aur, mărire și amor. Nu mă bag, presa de can-can nu prea e genul meu.

Remarc însă că Gentea face parte din aceeași familie psiho-politică în care îi regăsim și pe un Țuțuianu sau Tudose. Genul acesta de oameni politici urcă treaptă cu treaptă la partid, iar când consideră că au ajuns suficient de sus, întâi pleacă și apoi critică partidul sau întâi critică partidul și apoi pleacă.

Precum Țuțu și fericitul Tudose, domnul Gentea are vorbe bășcălioase despre PSD, despre programul de guvernare, despre Dragnea, despre unii colegi. Le place acestor oameni să fie cocoși, ceea ce poate fi admirabil.

Iată o zicere a lui Gentea de ai spune că i-a scris-o Sică Mandolină:

„.... am început să fac o analiză în toate organizaţiile mele. Lumea este foarte dezamăgită. Au crescut salariile, pensiile, s-au făcut lucruri bune. Dar au crescut şi preţurile în ritm egal. Nu rămâne omul cu nimic în buzunar. Văd şi tot circul la televizor. De aceea nu a venit lumea la referendum. Noi, la Argeş, nu facem nimic”.

Vedeţi, genul acesta de autocritică - critică semnifică faptul că ai ajuns la răsfăţ în partid, că ai dulcea ipocrizie a bărbatului matur care nu vrea să accepte că îmbătrâneşte. Nu vreau să îl psihanalizez pe domnul Gentea, mă feresc chiar şi de aluzii.

Am zis că voi scrie un epilog, aşa încât vreau să fiu scurt. Dacă domnul Gentea e supărat pe partid, ar fi indicat să demisonzeze nu doar din funcţiile neplătite ale PSD Argeş, ci şi din cele plătite, cum ar fi cea de membru în CA al Neclearelectrica.

Asta ar face un bărbat politic adevărat, ar da cu flit până la capăt şi, sincer, mi-ar cuceri întregul respect. Poate nu îl interesează respectul meu, însă l-am anunţat, ca să ştie.

Gentea era preşedinte executiv la PSD Argeş şi e bine că a demisionat, fiindcă judeţul nu este sinonim cu capitala sa. În romanul vieţii lui Cristian Gentea scrie că nu avea nicio treabă cu organizaţiile din teritoriu.

Închei aici, cu o explicaţie. De ce nu s-a implicat Liviu Dragnea în acest scandal, aşa cum mă aşteptam. M-a lămurit în legătură cu acest lucru un politician hârşit în acest gen de chestiuni haiduceşti, care mi-a zis:

- De ce să îl bage Dragnea în seamă, să îl facă mare şi să creeze precedente pentru alţi nebuni ?

Nu, domnul Cristian Gentea nu e nebun, e doar la vârsta tuturor nebuniilor.

Gheorghe Smeoreanu

P.S. Din anumite raţiuni politico – sentimentale, l-a urmat pe Gentea, demisionând din funcţia de vicepreşedinte la PSD Argeş şi deputatul Cătălin Rădulescu. Deputatul dă dovadă de faptul că a rămas acelaşi om pentru care prietenia este o mare valoare. Pe de altă parte, în politică spiritul adolescentin nu are ce căuta. Oricum, dacă s-ar pune problema să aleagă, în mod sigur Cătălin Rădulescu l-ar alege pe Dragnea, nu pe Gentea.
 

Aş mai spune ceva despre Ducele de Albota. În seara cu demisiile, se auzise pe la Bucureşti că a demisonat şi el, lumea citind această ştire într-un ziar local. Cum nu mai e de mult adolescent, Ducele nu a demisionat, a zis doar că îşi doreşte ca şi votul lui să conteze la Centru. Adică, altă mâncare de peşte, exact ceea ce trebuia să facă.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK