Menu

Kovesi, aflată pe lista scurtă pentru şefia Parchetului European, cercetată în 18 dosare!

f_350_200_16777215_00_images_banner4_kovesi.jpg

 

 

 

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi (foto) este vizata in 18 dosare aflate in instrumentarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Faptele cercetate sunt de abuz in serviciu, cercetare abuziva si represiune nedreapta, avand legatura cu modul in care au fost instrumentate o serie de dosare in perioada in care Kovesi s-a aflat la conducerea DNA.

Astfel, printre dosarele in care este implicata Laura Kovesi se numara cel privind presiunile pe care aceasta le-ar fi facut asupra procuroarei Mihaela Focica de la Inspectia Judiciara in timpul controlului efectuat de aceasta institutie la parchetul anticoruptie.

De asemenea, un al dosar priveste modul in care a fost adus in tara ex-directorul Gelsor Nicolae Popa.

Alt dosare in care este vizata Laura Kovesi se refera la modul in care au fost instrumentate cauzele privind-o pe fosta sefa DIICOT Alina Bica sau pe fosta sefa a Biroului Relatii Internationale din PICCJ Angela Nicolae. Totodata, pe lista dosarelor de la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie in care au fost facute plangeri impotriva lui Kovesi se numara si cel in care fostul deputat Vlad Cosma a acuzat ca a primit amenintari ca va fi arestat daca nu va colabora cu procurorii DNA pentru fabricarea unor dosare.

Datele despre dosarele in care vizata este Laura Kovesi au fost furnizate de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie la solicitarea Coalitiei Romanilor din SUA, condusa de preotul Chris Terhes, care a cerut sa se precizeze “cate dosare exista in lucru pe rolul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie privind fapte presupus a fi savarsite de numita Laura Codruta Kovesi in calitate de procuror” si “care este incadrarea juridica a acelor fapte si cate dosare sunt in lucru pentru fiecare presupusa infractiune in parte”.

Sursa juri.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK