Menu

Victor Ponta este Greaţa

Ori de câte ori scrie Victor Ponta ceva pe Facebook mă apucă greţa. La propriu. Ceea ce nu mi se întâmplă, de pildă, cu unul mai prost ca el, mă refer la Sică Mandolină.

f_350_200_16777215_00_images_ponta_buget_11.jpg

 

 

 

 

 

De ce Ponta îmi provoacă silă, iar Sică nu ? Încerc o explicaţie.

Ponta pare escroc din orice unghi l-ai privi, un sociopat ajuns pe anumite poziţii prin golăneală. Să mă ierte membrii Pro România, probabil că unii sunt oameni serioşi, dar mie acest partid mi se pare a fi Clanul Ponta.

Un rol important în viziunea mea despre Micul Titulescu (ce ridicol sună porecla) îl are plagiatul şi mai ales afirmaţia lui că atunci când a scris lucrarea, ghilimelele nu erau obligatorii. Să spui aşa ceva mi se pare noaptea minţii şi Everestul tupeului.

Greaţa mi-o stimulează şi felul lui şmecher de a formula anumite lucruri. Nu spun că în unele privinţe nu ar avea dreptate, dar felul în care o spune este mitocănesc, mitocănesc, mitocănesc.

Avea dreptate Andrei Pleşu când scria despre Ponta următoarele:

” Dar ceea ce vedem deocamdată este că, indiferent cine e la Cotroceni, premierul ţării rămîne acelaşi şmecheraş zurbagiu şi imatur ca întotdeauna. Vertijul celui „urcat în copac” e persistent şi intratabil. Băiatul trece pe roşu, face tumbe trăgînd cu ochiul la galerie, o ia pe sens interzis, fentează la intersecţii, se dă Nicky Lauda, ridică degetul batjocoritor pe geam, după ce ţi-a tăiat calea.”

Desigur, Pleşu scrie adeseori din bula sa, dar pe Ponta l-a surprins perfect.

Omul e încă tânăr, are doar 46 de ani şi te poţi gândi că va mai continua în acest fel încă 30 de ani, dacă nu îl opreşte nimeni.

Îl parafrazez pe Liiceanu care spunea despre Kovesi că este Slujirea. Pentru mine, Victor Ponta este Greaţa.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK