Menu

Ce aţi face dacă aţi fi, în 2019, Liviu Dragnea ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_1.jpg

 

 

 

 

 

Liviu Dragnea va face în 2019 ceea ce oricare român normal ar face dacă ar fi în locul lui. Mai există însă români normali ? Aceasta e întrebarea.

Ce aţi face dacă aţi fi pentru un an Liviu Dragnea ?

La această provocare, unii vor răspunde în stilul evaziv, şmecheros, politicianist. Vor spune că le-ar fi silă să fie Liviu Dragnea, că dacă ar fi Liviu Dragnea s-ar sinucide.

Sper însă că sunt însă şi români serioşi care ar răspunde serios, iar ei ar spune că dacă ar fi Liviu Dragnea ar face următoarele:

- Ar forţa companiile străine să plătească impozit.
- Ar naţionaliza o serie de companii care nu trebuia să fie privatizate.
- Ar investi în învăţământ, sănătate şi infrastructură.
- Ar reduce bugetele serviciilor secrete.

Două dintre aceste patru măsuri au fost deja avansate. A treia a fost avansată duminică, la CEx, când Dragnea le-a spus ziariştilor:

„Am rugat-o pe dna premier să analizeze sumele alocate serviciilor secrete, cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu, eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România, este tot un program de siguranță națională și dna premier împreună cu dl ministru au spus că vor analiza”.

„Dacă nu pot face în Guvern această modificare, eu sigur o să fac amendament în Parlament”, a adăugat liderul PSD.
Întrebat dacă va cere avizul CSAT, Dragnea a răspuns: „E nevoie de avizul lui Iohannis și pentru viață?”

Vedeţi ? Dragnea face ceea ce ar face orice român nevirusat de politicianism şi servicii, aceasta este miza lui pentru 2019. Chestiunile legate de Justiţie vor trece în planul al doilea deoarece nu au priză la populaţie.

Culmea ar fi ca nici cele patru măsuri despre care vorbeam să nu aibă priză la populaţie. Românii au fost atât de atacaţi propagandistic, încăt nu este exclus să fi devenit refractari la absolut orice vine de la Liviu Dragnea.

Problema este că dacă aceste măsuri nu vin de la Dragnea, nu vor veni, nu vor mai veni de la nimeni, niciodată.

Mai poate cineva să răspundă serios la întrebarea Ce aţi face dacă aţi fi Liviu Dragnea ? Dacă numărul celor care pot face asta este suficient de mare încât PSD să poată continua ceea ce a început, este bine.

Dacă răspunsurile în băşcălie ar fi preponderente, atunci, vox populi, vox dei.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK