Menu

Cine organizează ura

f_350_200_16777215_00_images_ura-psd-11.jpg

 

 

 

 

Remarc faptul că la noi mulţi oameni de cultură autentică şi artişti talentaţi sunt împotriva PSD. Evident că semidocţii şi veleitarii artelor merg, prin imitaţie, în aceeaşi direcţie.

Încerc să îmi explic fenomenul.

Dintotdeauna, cei care produc în zona artei şi culturii au simţit cine este stăpânul şi i-au făcut pe plac. Să intuiască intelectualii şi artiştii români de calitate că multinaţionalele sunt Mecena ?

Aş spune că mai degrabă cei ce lucrează cu valori estetice şi concepte filosofice ştiu că acestea sunt mondiale, în niciun caz locale, motiv pentru care mondialismul li se pare convenabil.

Ceea ce nu ştiu creatorii este că valorile sunt mondiale, în schimb mondialismul este impersonal şi fără alte valori în afara celor materiale.

Intelectualii cad încă o dată pradă cântecului de sirenă al stângii şi uită că dacă altădată nu exista universal fără local, viitorul tocmai aşa se va defini, prin universalismul plat în care creatorii nu îşi mai au locul.

Actuala luptă politică de la noi nu se duce între tabere româneşti, ci între naţional şi mondialismul camuflat în mare prieten al României.

Trădarea intelectualilor este cel mai dureros aspect al vieţii politice de azi. Ei organizează ura, vorba lui Benda, mai bine ca oricine.

Ceilați o pun doar în practică.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK