Menu

Viorica Dăncilă, la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European

f_350_200_16777215_00_images_banner4_viorica-dancila.jpg

 

 

În contextul vizitei pe care o efectuează la Bruxelles, în perioada 23-24 ianuarie a.c., prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, 23 ianuarie a.c., la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul președintelui Parlamentul European, Antonio Tajani.

La eveniment au participat atât înalți oficiali europeni, cât și membri marcanți ai comunității evreiești europene și internaționale.

 

Prim-ministrul român a susținut o alocuțiune în deschiderea evenimentului, în care a evocat memoria victimelor Holocaustului, subliniind, totodată, necesitatea consolidării eforturilor comune europene și internaționale de combatere a anti-semitismului și a proliferării oricăror forme de discriminare.

De asemenea, demnitarul român a prezentat importanța pe care o acordă Guvernul României măsurilor de combatere a rasismului, intoleranței, xenofobiei, precum și a discursului bazat pe ură, ca parte integrantă a programului asumat de România la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Premierul Viorica Dăncilă a reliefat acțiunile întreprinse în direcția combaterii antisemitismului, acțiuni ce plasează România pe poziția de lider regional în acest proces. Nu în ultimul rând, a subliniat importanța educației în cultivarea toleranței în rândul generațiilor viitoare, prin promovarea modelelor de umanitate și curaj, și a valorilor comune europene.

Biroul de presă al Guvernului

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN