Menu

Dacă adevărul nici măcar nu mai există ?

f_350_200_16777215_00_images_adevar_minciuna.jpg

 

 

 

 

 

Privind din zborul păsării ceea ce se întâmplă în aceste zile în România, constatăm câteva mişcări de trupe previzibile.

În primul rând, era de aşteptat o reacţie a multinaţionalelor în urma Consiliului Naţional al PSD din decembrie şi a OUG privind taxa pe lăcomie, impozitarea firmelor din comunicaţii şi altele. PSD trebuie să primească rapid lovituri năucitoare, fiindcă şi-a luat nasul la purtare vizavi de capitalul străin. Dragnea trebuie făcut să îşi ceară iertare în genunchi.

Sarcina de a acţiona în acest sens se pare că a primit-o guvernatorul Mugur Isărescu. Leul pierde din greutate, Roborul creşte, senatorul Zamfir anunţă că are date catastrofale despre manevrele care se fac în zona financiar – bancară.

Pe celălalt front, atacă Iohannis, care ţine blocate două ministere cheie, anume Dezvoltarea şi Transporturile, pe motive puerile şi enervante.

Victor Ponta a fost şi el pus să ţopăie pe margine şi să o primească pe Corina Creţu în partid, aceasta urmând să zobească Guvernul ori de câte ori are prilejul, cu autoritatea celui care vine de la Bruxelles.

Marea găselniţă este însă proiectul unei rezoluţii a Comisiei Europene prin care banii să fie daţi numai în baza unui fel de nou MCV, mai al dracului şi mai european decât cel pe care îl avem acum noi şi bulgarii. Adică primeşti bani dacă micţionezi pe Parlament şi asculţi doar ce zic liderii europeni şi Comisia de la Veneţia. Probabil că ideea e folosită acum doar ca sperietoare, fiindcă dacă s-ar aplica ar îndemna dispariţia de facto a democraţiei parlamentare.

PSD pare însă decis să meargă înainte şi îl va chema pe Guvernatorul BNR la comisie. Probabil că nu va veni, aşa cum nici Iohannis nu numeşte miniştri. Faptul că o decizie a CCR l-ar obliga să se prezinte nu va conta.

Este posibil să mai procedeze PSD şi la o hotărâre de guvern care să anuleze toate hotărârile luate de completurile ilegale de 5 ale ÎCCJ. Soluţia este corectă în litera legii, doar că asta îi aduce la disperare pe inamicii actualei puteri. Scapă Dragnea de dosare şi va fi liber să zburde încă doi ani prin economie, spre nenorocirea celor care se ocupă cu optimizările şi paradisurile fiscale.

Marea problemă a PSD rămâne marea îndoială că vremurile îi vor da dreptate. PSD pare partidul corect în conformitate cu un set de valori tradiţional, oricum mai corect decât PNL sau USR.

Nu este exclus însă ca vremea acestor frumoase valori să fi trecut deja, iar marele partid să fi devenit între timp un Don Quijote dispus să lupte cu balauri şi să curteze Dulcinei care nu mai există.

Trăim vremuri ciudate, în care adevărul pare să fi pierdut lupta cu minciuna. Ori poate că aceste două noțiuni, adevărul și minciuna, și-au pierdut din consistență și tind să nu mai exprime nimic.

Dacă adevărul nici măcar nu mai există ?

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK