Menu

BannerPSD

Măsurile cerute României, pe un ton dictatorial, în raportul MCV

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Comisia-europeana.jpg

 

 

 

 

Raportul Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare la adresa României, pentru anul 2018, este unul devastator. La final, Comisia Europeană lansează o serie de solicitări radicale:

- Să suspende de îndată implementarea legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă subsecvente.
- Să revizuiască legile justiţiei cu integrarea completă a recomandărilor MCV şi a celor emise de Comisia de la Veneţia şi GRECO.
- Să suspende de îndată toate procedurile de numire şi de demitere a procurorilor de rang înalt.
- Să relanseze procesul de numire a procurorului şef al DNA, care să aibă experienţă demonstrată în cercetarea infracţiunilor de corupţie şi cu un mandat clar pentru ca DNA să continue să instrumenteze investigaţii de corupție profesioniste, independente şi nepartizane.
- CSM să numească imediat o echipă interimară de conducere a Inspecţiei Judiciare şi, în termen de trei luni, să numească prin concurs o nouă echipă de conducere a Inspecţiei.
- Să se respecte avizele negative ale CSM în numirea şi demiterea procurorilor cu funcţii de conducere, până când intră în vigoare un nou cadru legislativ în concordonaţă cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.
- Să împiedice intrarea în vigoare a modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.
- Să reia procesul de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, luând pe deplin în considerare nevoia de compatibilitate cu legislaţia UE şi cu instrumentele internaţionale anticorupţie, alături de recomandările din cadrul MCV şi opiniile Comisiei de la Veneţia.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK