Menu

Demisia Patriarhului Daniel

f_350_200_16777215_00_images_banner1_daniel_patriarh.jpg

 

 

 

 

 

Extrem de mare dezamăgirea, oboseala şi nervozitatea unora după eşecul referendumului pe care l-au susţinut şi în care au crezut milioane de români, totuşi asta nu scuză excesele.

Unul dintre cei mai mari polemişti din lumea politică actuală, comparabil, la nivelui istoriei recente, cu Corneliu Vadim Tudor, mă refer la Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, a ajuns, în focul disputelor şi pe acest fond de stres, să solicite nici mai mult, nici mai puţin decât demisia Patriarhului Daniel.

“Personal am solicitat Demisia Patriarhului cu buna credinta, ca solutie pentru schimbarea perceptiei credinciosilor fata de Biserica Ortodoxa, azi profund afectata. Patriarhul nu si-a exercitat rolul principal, absenta sa din orice misiune pastorala de la preluarea mandatului fiind un adevar de necontestat. Mai mult, prin atitudinea sa autoritara a adus grave prejudicii functionarii Bisericii si a condus la pierderea increderii a milioane de romani,” scrie pe Facebook preşedintele PNŢCD.

Îmi exprim admiraţia faţă de cultura umanistă şi verbul acid al lui Aurelian Pavelescu, recunosc meritele sale în a ţine în viaţă partidul pe care îl conduce pe tot cuprinsul ţării, dar de data asta cred că ne aflăm în faţa unei erori cu multiple feţe, religioase, strategice, democratice.

Nu vreau să insist pe tematica religioasă şi pe misiunea Sfântului Sinod al BOR de a-şi alege, ascultând îndemnul Sfântului Duh, păstorul. Nici nu vreau să enumăr misiunile partorale ale Preafericitului Daniel, promotorul şi ctitorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu atât mai puţin să judec stilul de conducere exercitat de Patriarh, vreau doar să spun că s-a ajuns prea departe cu cererile de demisii.

După ce ai cerut demisia Capului Bisericii românilor, pe a cui ar urma să o mai ceri, poate pe a poporului român ?!

Cred că preşedintele Aurelian Pavelescu trebuie să dea înapoi şi, invocând o scuză oarecare, să îşi retragă această idee care oricum nu are girul vreunui for democratic al PNŢCD, în caz contrar riscând enorm, inclusiv ca mulţi ani de aici înainte să poarte ştampila de singurul lider de partid din istorie care a cerut demisia Patriarhului.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK