Menu

Nu e fake news. TRATAMENTUL CANCERULUI A FOST ÎN SFÂRȘIT DESCOPERIT

f_350_200_16777215_00_images_cancer.jpg

 

 

 

 

 

 

Un savant american și unul japonez vin cu un nou „breakthrough” în imunoterapie. James P. Allison, profesor de imunologie la Universitatea din Texas, şi Tasuku Honjo, profesor la Universitatea din Kyoto, au fost recompensați zilele trecute cu Premiul Nobel pentru Medicină pentru dezvoltarea unei noi metode eficiente de tratare a cancerelor virulente, anunță noizz.ro

„Stimulând capacitatea sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase, laureaţii premiului Nobel de anul acesta au stabilit un nou principiu pentru vindecarea cancerului”, anunță Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska (Stockholm).
Allison a studiat o anumită proteină care acționează asupra sistemului imunitar exact ca o frână, oprind la un moment dat celulele imunitare din lupta împotriva tumorilor. Profesorul american a reușit să „elibereze” frâna asta, dând undă verde sistemului imunitar să atace cancerul până la capăt.

Japonezul Honjo a descoperit în celulele imunitare o proteină similară, tot cu rol de frână, dar cu un mecanism de acțiune diferit. Ca și colegul său, profesorul Honjo a întors situația la 180 de grade astfel încât sistemul imunitar să accelereze în loc să frâneze.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK