Menu

Atenție, șoferi ! Peste două săptămâni, carburanții își schimbă denumirea comercială în toată Europa

f_350_200_16777215_00_images_carburant.jpg

 

 

 

 

 

 

Măsura va fi aplicată în toate statele Uniunii Europene, inclusiv în România. Scopul deciziei este de a furniza mai multe informații despre conținutul sortimentelor și pentru a ajuta orice european care călătorește pe continent și pe insulele care aparțin de țările europene să cumpere carburanții de care are nevoie mașina sa.

Toate mașinile alimentate cu benzină vor folosi carburanți notati cu litera ”E” și această literă va fi încadrată într-un cerc. Litera va fi urmată obligatoriu de una sau de două cifre, după caz. Astfel, dacă veți găsi inscripția E5 într-un cerc deasupra pompei, înseamnă că veți cumpăra benzină de 95 sau de 98 care are maximum cinci procente etanol.

Benzina E10 va fi de 95 sau de 98 și cu 10% etanol în compoziție. Anumite vehicule nu sunt pregătite pentru carburant cu atât de mult etanol, așa că trebuie să fiți atenți cu ce alimentați ca să nu aveți probleme pe termen lung, ne informează auto-bild.ro.

Între timp, simbolul pentru motorină va fi litera ”B” și va fi integrat într-un pătrat. Deși va fi derutant, B-ul vine de la procentul de bio-diesel din motorină. Astfel, va există motorină B7 la pompe începând cu data de 12 octombrie 2018. Însă, viitorul ne va aduce motorină B10 la pompe și, ulterior, sortimentul XTL. Acesta reprezintă motorina sintetică, o invenție realizată deja de mai multe companii.

În ciuda faptului că motorina va fi notată cu litera ”B”, nu vei putea alimenta o mașină cu motorină în loc de benzină deoarece gura de alimentare a rezervoarelor moderne nu permite accesul unei pompe pentru motorină. Din păcate pentru numeroși șoferi, confuzia este încă posibilă dacă apuci pompa verde și alimentezi benzină într-un vehicul care are nevoie de motorină. Regula generală aici este să fiți atenți atât la sortimentul înscris deasupra pompei folosite, cât și la inscripția de pe ușa care acoperă capacul rezevorului. Mențiunea din urmă vine în special pentru cei care dețin mai multe mașini sau care conduc des mai mult de un vehicul.

Rombul va fi simbolul geometric pentru toți carburanții alternativi, notează Fuel Identifiers. H2 va fi prezent la pompele speciale de alimentare cu Hidrogen, în timp ce pompele de GPL vor fi singurele care nu își schimbă numele, dar vor avea cele trei litere într-un romb.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK