Menu

Să îi spună cineva aceste lucruri lui Liviu Dragnea, până nu e prea târziu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_mustata.jpg

 

 

 

 

 

De ce nu are PSD peste 50 % în sondaje ? De ce nu merge poporul în marş triumfal în urma lui Liviu Dragnea ?

PSD propune o Românie a românilor, o naţiune care îşi apără suveranitatea şi bogăţiile naturale în faţa jocurilor de interese internaţionale, o ţară în care votul cetăţeanului contează, cu un stat puternic în care un stat paralel nu îşi are locul, cu o justiţie transparentă, cu o conştiinţă naţională vie bazată pe tot ce ne-a dat istoria mai bun, o patrie prosperă, cu un fond de investiţii suveran, cu salarii şi pensii mari.

Cum să nu prindă la public astfel de idei, principii şi acţiuni, cum de nu există un entuziasm general faţă de aceste deziderate, ţinând seama că unele obiective sunt pe cale de a fi atinse, iar spre altele s-au făcut deja paşi importanţi ?

Cei care vor să răspundă la aceste întrebări dau vina pe propaganda sorosistă, pe lipsa de cultură a noilor generaţii, pe laboratoarele în care se scriu scenarii manipulatoare.
Există însă şi o altă cauză, majoră şi ea se identifică perfect cu Liviu Dragnea. El este omul care frânează ataşamentul afectiv faţă de PSD, cel care lasă loc acţiunilor de tip #rezist, propagandei, laboratoarelor.

Liviu Dragnea se exprimă eliptic.

Am apreciat echilibrul său, mintea sa organizată, capacitatea eroică de a face faţă atacurilor, stilul rezervat prin care se ţine departe de isterie şi demagogie, de populism şi victimizare, dar se pare că toate acestea sunt calităţi necesare dar nu şi suficiente de azi înainte.

De acum, Liviu Dragnea trebuie să joace cu cărţile pe faţă dacă vrea să declanşeze starea de spirit de care coaliţia PSD – ALDE are nevoie pentru a ajunge la liman.
În mâna lui Liviu Dragnea sunt toate cărţile pachetului de joc, iar el arată naţiunii prea puţine. Din când în când, pronunţă nume, ale lui Iohannis, Kovesi, Maior, Tarcea. Adeseori se referă la statul paralel, la ambasade, la interesele petroliştilor, la Soros.

Insuficient. Este nevoie de un next level al comunicării lui Liviu Dragnea cu societatea românească. Oamenii sunt pregătiţi să înţeleagă, să apere valorile în care cred, cu condiţia să fie informaţi cu mai multă generozitate.

Desigur, există diplomaţie, lucruri care nu pot fi devoalate, secrete de stat, există onoare şi rigoare, dar românii trebuie să afle anumite lucruri cu subiect şi predicat. A trecut vremea sugestiilor, a aluziilor, a trimiterilor la entităţi nevăzute.

Liviu Dragnea lasă prea multe puncte nepuse pe i.

Adeseori, încearcă să concretizeze unele aspecte presa şi comentatorii informaţi şi independenţi de pe reţelele de socializare, dar ei nu sunt un pol de atracţie în jurul căruia să adere cetăţenii României.

Acest pol poate fi Liviu Dragnea. El trebuie să înţeleagă, dacă vrea şi dacă poate, că de va avea încredere în români şi le va spune tot adevărul, nu doar frânturi de adevăr, şi ei vor avea încredere în el şi îl vor urma in corpore, nu doar pe frânturi.

Bref, Liviu Dragnea trebuie să devină mai epic, mai explicit, mai revoluţionar, să le vorbească tuturor românilor pe limba lor, nu să formuleze şarade, nu doar să ne trimită la statul paralel, la pensii şi salarii şi la abstractul program de guvernare. Este nevoie de un Liviu Dragnea sincer şi prietenos, nu rezervat şi suspicios. Este momentul ca liderul PSD, dacă este cel pe care credem că îl ştim şi nu altcineva, să arate naţiunii cât mai mult din ceea ce se întâmplă în spatele uşilor închise şi să o facă acum, acest gest fiind nu doar necesar, ci şi profund patriotic.

Liviu Dragnea trebuie să se indentifice cu naţiunea prin sinceritate şi încredere. Suntem la un moment de răscruce, într- o perioadă specială care solicită atitudini speciale. Nu se mai poate merge în continuare cu aceeaşi retorică inhibată, rece, rigidă, absconsă, e clipa unică a adevărului, iar dacă Liviu Dragnea o ratează, cu alta nu se va mai întâlni.

Să îi spună cineva aceste lucruri, să i le pună pe masă, până nu e prea târziu.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK