Menu

Exclusivitate ! Protocol secret DNA – BNR. Loja Cavalerilor Dreptății vrea să se facă lumină

f_350_200_16777215_00_images_bnr_poza.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Publicăm mai jos, fără alte comentarii, câteva materiale care vorbesc despere un protocol secret DNA – BNR și consecințele acestuia. Vom reveni.

Nr. 3303 București, 3 septembrie 2018

„TOATE PROTOCOALELE TREBUIE SCOASE LA
LUMINĂ PENTRU CĂ JUSTIȚIA FUNCȚIONEAZĂ PE
CONSTITUȚIE, PE CODUL DE PROCEDURĂ PENALĂ,
PE LEGILE PENALE ȘI ATÂT, CARE SUNT CLARE”.
(Declarație a dlui Tudorel TOADER, ministrul Justiției,
„Evenimentul zilei”, 31.08.2018)
„NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”, nici chiar Mugur
ISĂRESCU

C ă t r e
DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
Doamnei Anca JURMA
Procuror șef delegat

Stimată doamnă procuror-șef delegat,
Stimulați/încurajați (și) de această declarație a dlui Tudorel TOADER, ministrul Justiției, vă adresăm rugămintea ca, în conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, să dispuneți a ni se pune la dispoziție o copie conformă cu originalul a protocolului încheiat între instituția dvs. și Banca Națională a României la 26 martie 2003.
Despre existența acestui protocol de foarte mare importanță pentru noi am fost informați de către „Loja Cavalerilor Dreptății” (LCD) din Banca Națională a României (BNR) printr-o scrisoare (rugăm vedeți – în anexă – unele extrase din aceasta).
Informația sus-menționată ne-a fost confirmată de articolul „Protocol anticorupție între BNR și PNA” („Ziarul de Iași”, 27.03.2003; rugăm vedeți anexa), care ne-a fost pus la dispoziție recent de o persoană bivevoitoare.
Suntem convinși că veți înțelege necesitatea ca, împreună cu transmiterea înscrisului solicitat, să ne comunicați care sunt intențiile dvs. pivind soarta dosarului care, potrivit afirmațiilor LCD din BNR, a fost transmis, spre competentă soluționare, instituției dvs. de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării după dezbaterile care au avut loc, la 17 iulie 2002, în legătură cu falimentul fraudulos al Băncii Internaționale a Religiilor ?
Vă rugăm să aveți în vedere că informația oferită cu generozitate de LCD din BNR este – în foarte mare măsură – confirmată de p.d.v. luate în considerare de către CSAT atunci când a inclus pe ordinea sa de zi falimentul Băncii Internaționale a Religiilor, respectiv că acest faliment a fost premeditat de către Banca Națională a României. Rugăm vedeți – în anexă – unele extrase din Raportul Administrației Prezidențiale – Departamentul Securității Naționale nr. DSN/553/2002 pe baza căruia s-au dezbătut, în cadrul ședinței CSAT din 17.07.2002, probleme privind falimentul Băncii Internaționale a Religiilor.
A fost / este și va fi etern halucinantă abordarea diametral opusă de către instituția dvs. a premeditării de către Banca Națională a României a falimentului Băncii Internaționale a Religiilor după încheierea protocolului între instituția dvs. și BNR, respectiv între Ioan AMARIEI, ex-procuror-șef PNA, și Mugur ISĂRESCU, guvernatorul BNR – vinovăția privind premeditatrea nu a mai fost a BNR-ului, așa cum a concluzionat CSAT-ul, ci a administratorilor Băncii Internaționale a Religiilor, așa cum convenea intereselor mârșave ale BNR-ului și ale cercurilor politice implicat !?
AȘA S-A FĂCUT JUSTIȚIE ÎN ROMÂNIA !
Așteptăm cu mare interes să ne comunicați (și):
1.- CUM SE FACE ACUM JUSTȚIE ÎN ROMÂNIA ?
2.- CUM SE VOR ANULA SOLUȚIILE ILEGALE DATE PE BAZA PROTOCOALELOR ?,
așa cum sunt soluțiile pronunțate în Dosarul DNA nr. 194/P/03 privind falimentul fraudulos al Băncii Internaționale a Religiilor ?!
Vă mulțumim !

Cu deosebit respect,
Prof. Toma Bălășoiu
Reprezentantul acționarilor Băncii Internaționale a Religiilor

BANCA NATIONALA A ROMÂNIEI
„Loja Cavalerilor Dreptăţii”

E X T R A S E
din scrisoarea primită de la „Loja Cavalerilor Dreptății”

Domnului prof. Toma BĂLĂŞOIU
Reprezentantul acţionarilor Băncii Internaţionale a Religiilor
Deoarece constatăm cu satisfacţie că, la intervenţia publică a dnei prim- ministru Viorica DĂNCILĂ, s-a hotărât publicarea protocolului secret SRI - PICCJ şi că - în prezent - se discută intens despre necesitatea publicării şi a celorlalte protocoale secrete încheiate de SRI cu unele parchete şi instanţe judecătoreşti, inclusiv cu Înalta Curte,
considerăm că este necesar să vă aducem la cunoştinţă că iniţiativa pentru încheierea unor asemenea protocoale secrete aparţine lui Mugur ISĂRESCU. care urmărea să prevină orice afectare a prestigiului BNR şi - mai ales - a credibilităţii sale personale pe plan intern şi - îndeosebi - extern prin intermediul Justiţiei.
A fost mânat/determinat să procedeze la o asemenea măsură extremă de către decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care, la 17 iulie 2002, a dezbătut problemele privind falimentul fraudulos al Băncii Religiilor.
Mugur ISĂRESCU ştia/aflase că, în cadrul dezbaterilor, membrii CSAT- ului au constatat - pe bază de argumente/dovezi concrete - că BNR/Mugur ISĂRESCU a recurs la ilegalităţi pentru a facilita falimentarea băncii dvs., că PNA-ului (dlui Ioan AMARIEI, procuror-şef) i-au fost puse la dispoziţie de către CSAT materialele dezbătute, cu indicaţia expresă de a declanşa acţiunile penale care se impuneau.
Deoarece se considera a fi direct ameninţat de către demersul CSAT-ului, Mugur ISĂRESCU a acţionat IMEDIAT - cu disperare - în raporturile personale cu Ioan AMARIEI, reuşind, în cele din urmă, să-l convingă pe acesta să încheie - în martie 2003 - un protocol secret de colaborare pe baza căruia Ioan AMARIEI a înmormântat demersul/dosarul CSAT-ului în problema falimentului fraudulos al băncii dvs. !? Satisfacţia lui Mugur ISĂRESCU a fost imensă !?
Schimbările care au intervenit ulterior în conducerea politică a ţării au convenit de minune lui Mugur ISĂRESCU deoarece el a izbutit să manevreze/să cointereseze/să manipuleze, indirect, pe noul şef al statului să dispună DNA-ului (lui Daniel MORAR) să determine eşuare oricărei încercări din partea dvs. de a solicita instaurarea legalităţii în dosarul privind falimentul fraudulos al Băncii Religiilor.
A fost vorba de interesul noului şef al statului de a sparge PNL-ul cu ajutorul lui Valeriu STOICA, unul din artizanii distrugerii sistemului bancar românesc de stat şi particular, inclusiv al falimentului băncii dvs., mentor al grupului de interese nocive Călin ZAMFIRESCU/Mihai BOGZA/Emil Ioţa GHIZARI ş.a.
Ghinionul dvs. a fost/este că şi actualul şef al statului este animat cam de același interes, respectiv de a nu afecta prestigiul PNL-ului, mai ales pentru că ştie foarte bine că unul din vicepreşedinţii acestui partid (Cătălin PREDOIU - ginerele lui Călin ZAMFIRESCU) a acţionat - cu mult succes - în calitatea sa de ministru al Justiţiei - în vederea muşamalizării ilegalităţilor săvârşite în scopul falimentării băncii dvs.
Nu mai este un secret că şeful statului de atunci a acceptat să dispună muşamalizarea dosarului falimentului Băncii Religiilor deoarece redeschiderea acestuia ar fi afectat nu numai interesele sale în relaţiile cu fracţiunea PNL/Valeriu STOICA care s-a alipit la partidul condus - de fapt - de şeful statului de atunci, ci şi ale familiei ZAMFIRESCU/PREDOIU.
Muşamalizarea s-a dispus în contrapartidă cu angajamentul lui Cătălin PREDOIU că va propune în funcţiile de procurori şefi ai principalelor parchete numai persoane indicate/agreate de şefului statului şi că va modifica codurile penal şi de procedură penală exclusiv potrivit intereselor şefului statului de a putea să-i hăituiască/batjocorească pe adversarii săi politici.
Cea mai mare realizare a lui Cătălin PREDOIU o constituie - de fapt - infirmarea ilegală de către Daniel MORAR, la dispoziţia şefului statului de atunci, a unei ordonanţe a procurorului de caz DNA prin care nu numai că se înăspriseră încadrările juridice ale faptelor comise de cei învinuiţi în dosarul privind falimentarea frauduloasă a Băncii Religiilor, inclusiv de către Călin ZAMFIRESCU, dar s-a şi indicat/s-a precizat prejudiciul provocat de cei învinuiţi de falimentare băncii dvs., inclusiv de către Călin ZAMFIRESCU (se pare că era vorba de un prejudiciu de cca 400 mil. dolari SUA).
...

Vă rugăm să fiţi convinşi că nu există funcţionar conştient/cinstit al BNR- ului care să nu împărtăşească/să nu agreeze preocupările dvs. Le ştim, le cunoaştem foarte bine, ştim că în cele mai multe probleme aveţi perfectă dreptate, ştim că nu vi se acordă atenția cuvenită, că nu sunt luate în considerare multe păreri/propuneri judicioase avansate de dvs.
Esenţial este că suntem - în continuare - alături de dvs., că vom face tot ce depinde de noi pentru ca ADERĂRUL să triumfe în dosarul privind falimentarea frauduloasă a Băncii Religiilor, că este inevitabil ca în viitorul apropiat să nu se creeze condiţiile necesare care să permită Băncii Naţionale a României să iniţieze demersuri vizînd afirmarea acestui ADEVĂR!?
...
P.S. La întrebările pe care ni le-aţi adresat prin interfon vă vom răspunde în viitorul apropiat.
Bucureşti, 10 aprilie 2018

Protocol anticoruptie intre BNR si PNA
27.03.2003
„ZIARUL DE IAȘI”
0
-
+
O delegatie a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), condusa de guvernatorul Mugur Isarescu s-a intilnit, marti, cu procurorul General al Parchetului National Anticoruptie (PNA), Ioan Amariei, pentru a stabili masuri concrete de cooperare in lupta impotriva coruptiei.
„PNA a facut o propunere de intilnire pentru a avea discutii de interes larg privind combaterea coruptiei, cu accent pe infractiunile din domeniul financiar-bancar. Dialogul se mai concentreaza pe constatarile facute de BNR in cadrul actelor de control si pe modalitatea de valorificare a acestora in actiunile de urmarire penala", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.
Potrivit comunicatului PNA, in urma discutiilor s-a convenit redactarea unui protocol care sa prevada termeni colaborarii dintre cele doua institutii.
„Un accent deosebit s-a pus pe stabilirea conditiilor de conlucrare in ceea ce priveste depistarea cauzelor care genereaza infractiunile de coruptie si factorii care favorizeaza acest fenomen in domeniul financiar-bancar", se mai arata in comunicat.
Din delegatia bancii centrale au mai facut parte viceguvernatorul BNR Mihai Bogza, directorul Directiei de Supraveghere Bancara, Nicolae Cinteza, directorul Directiei Juridice, Mihai Ionescu si directorul Directiei Reglementare si Autorizare, Petre Tulin.
PNA a fost reprezentat la discutii si de procurorii sefi de sectie Vasile Draghici si Gheorghe Suhan.

Nr. 2879

E X T R A S E

din Raportul Administrației Prezidențiale – Departamentul
Securității Naționale nr. DSN/553/2002 pe baza căruia s-au
dezbătut, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare
a Țării din 17 iulie 2002, probleme privind falimentul
Băncii Internaționale a Religiilor

...
„După cum se cunoaște, în perioada 1997-2000, Banca Națională a României a solicitat declanșarea procedurii de falimentare pentru mai multe bănci, printre care și Banca Internațională a Religiilor”
...
„În perioada 1994-1998 Banca Internațională a Religiilor a realizat un profit cumulat de 25 milioane USD, plătind, totodată, și impozitele datorate statului”.

...
„Banca a fost pusă într-o situație delicată prin informațiile furnizate de Banca Națională a României mass-mediei, informații care au avut un puternic impact în rândurile deponenților, conducând la retrageri masive de resurse, fapt ce a determinat Banca Internațională a Religiilor să vândă titluri de stat înainte de scadență.
Ca o consecință a situației create, Banca Națională a României, prin scrisoarea nr. VII/G/258/04.06.1999, a comunicat Băncii Internaționale a Religiilor limitarea principalelor operațiuni specific bancare, restrângându-i foarte mult obiectul de activitate.
Chiar și în aceste condiții, Banca Internațională a Religiilor a încheiat exercițiul financiar 1999 cu profit.
În puțin timp de la încheierea anului financiar, Banca Națională a României a dat lovitura de grație Băncii Internaționale a Religiilor prin Circulara nr. 6/2000, pct. 7, prin care valoarea creanțelor cesionate și încă neîncasate a fost trecută pe „pierdere” deși în contracte erau stabilite termene de încasare eșalonate. Mai mult decât atât, Circulara nr. 6/2000 a fost aplicată retroactiv întrucât contractele respective au fost încheiate în perioada septembrie – octombrie 1999, încălcându-se în acest mod și principiul constituțional al neretroactivității legilor.
Au fost lansate zvonuri calomnioase și aberante în sensul că Banca Internațională a Religiilor ar avea legături cu traficanți de droguri și că ar fi conectată unor fluxuri financiare provenire din spălarea de bani dintr-o țară latino-americană. Până acum nimeni nu a avut posibilitatea să probeze faptul că prin Banca Internațională a Religiilor s-au întâmplat astfel de lucruri, zvonuri care au avut un impact negativ, afectându-i atât pe depunători, cât și imaginea externă a sistemului bancar românesc”.

...
„În urma analizei efectuate de specialiști din cadrul Parchetului General s-a stabilit că procedura de faliment al Băncii Internaționale a Religiilor a fost ilegală, fapt ce a determinat înaintarea recursului în anulare de către Procurorul General al României la Curtea Supremă de Justiție”.

...
„Evoluția crizelor și declararea falimentelor bancare au evidențiat faptul că în România supravegherea bancară este total deficitară. Banca Națională a României face tot ce este posibil ca să nu se implice într-o activitate de supraveghere; cel mai grav lucru înregistrat sub acest aspect este „protecția” oferită prin O.U.G. nr. 136/2001”.

...
„La fel de evident este faptul că supravegherea exercitată de Banca Națională a României, până în prezent, și-a dovedit pe deplin ineficiența, băncile intrând în (cvasi) faliment una după alta.
Cheltuielile suportate de statul român pentru asanarea băncilor (peste 3 miliarde USD, până în prezent) reprezintă circa 7% din PIB. Suma se adaugă la cheltuielile la fel de mari suportate de societățile bancare valide prin Fondul de Grantare a Depozitelor în Sistemul Bancar pentru restituirea, în anumite limite, a depozitelor persoanelor fizice constituite la băncile intrate în faliment”.

Notă: Raportul a fost publicat în vol. III al lucrării-document intitulată „Război total corupției în România Falimentul Băncii Internaționale a României – act de crimă organizată și corupție instituționalizată” (pag. 37-39) elaborată/editată de Comisia Camerei Deputaților pentru Cercetarea Abuzurilor și Combaterea Corupției, în coordonarea dlui prof. univ. dr. Radu CIUCEANU, fost deținut politic anti-comunist.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK