Menu

Piaţă nerecunoscătoare, nu meriţi să ai nici cenuşa oaselor lor !

f_350_200_16777215_00_images_miting_jandarmerita.jpg

 

 

 

Mi-ar fi plăcut foarte tare ca la miting protestatarii să se fi strâns în jurul unor cântăreţi la mandolină şi să fi scandat că îl vor pe Sică prim-ministru. În felul acesta, demonstraţia ar fi căpătat sens.

În fond, Sică Mandolină merită şi el o şansă, porecla lui e simpatică, lirică, unificatoare, umanistă. România condusă de un cântăreţ la mandolină ar fi mult mai fioroasă vizavi de nenorocitul de Putin.

Halt ! cum ar zice domnul preşedinte Iohannis, dar Sică e şi el penal. Nu contează, există penali răi şi penali buni. Când i-a cerut 50 de mii de euro lui Tiberiu Urdăreanu ca să aibă succes în campania electorală, Sică a folosit nobila expresie, consemnată fără dubii în stenogramă:

- Dă-mi şi mie un şut în fund !

Sunt sigur că Diaspora şi toţi oamenii de bine cunosc acest amănunt, dar îşi asumă totuşi idolul, fiindă despre un idol este vorba. Dacă pleacă Dragnea şi Dăncilă, vor veni la guvernare Klemm şi Sică Mandolină.

Mergând până la capăt cu raţionamentul, nu văd de ce Piaţa nu le scandează deschis, sincer şi explicit numele lui Mălin Bot, Sandy Matei şi Ovidiu Grosu, de ce nu îi propune în Guvern în locul lui Carmen Dan, Olguţa Vasilescu şi Mihai Fifor.

Cred că lui Bot, Matei şi Grosu li se face o mare nedreptate, de asemenea domnului cu Muia, iar preşedintele Iohannis ar putea scrie ceva pe Facebook în acest sens.

Am dat atâta Muie pentru o Piaţă de idioţi, cred că îşi spune în barbă Mălin Bot.

Am puternica impresie că Piaţa este întruchiparea vie a expresiei pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Nu am auzit, de pildă, nicio scandare despre generalul Coldea şi doamna Kovesi. Piaţă nerecunoscătoare, nu meriţi să ai nici cenuşa oaselor lor !

Acestea fiind zise, le plâng de milă celor care au snopit-o în bătaie pe jandarmeriţă, nu sunt deloc sigur că vor primi certificat de revoluţionar, terenuri gratis, indemnizaţie şi scutiri de impozite. Dar evident, preşedintele Iohannis ar putea scrie pe Facebook un mesaj de susţinere.

Dacă în această seară demonstraţia reuşeşte, în sensul că sparge sediul Guvernului, distruge serverele şi alte documente, atunci ne-am liniştit din punctul de vedere al viitorului democratic şi prosper al României.

Sică îşi va comanda mandolină nouă şi ne va cânta un cântec de adormit copiii. De restul se ocupă Juncker, Iohanns, Coldea, Lazăr, Codruţa şi ambasadorii.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK