Menu

O alunecare de teren a distrus un drum național din Argeș pe o lungime de 200m! Ce spune șeful Secției de Drumuri Naționale

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Alunecare-teren-Boteni.jpg

 

 

 

 

Azi-noapte, în Argeș, pe DN73D, la km 141+400m, la limita satului Suslănești (comuna Mioarele) cu comuna Boteni, din cauza apei infiltrate, a avut loc o tasare cu alunecare de teren pe o distanță de aproximativ 150-200m. Așa cum se poate observa și în fotografiile puse la dispoziție de ISU Argeș, s-au format gropi în carosabil cu o adâncime de 40-50cm, iar în unele zone chiar de 1m.
Din fericire, zona în care a avut loc fenomenul, este una nelocuită, cea mai apropiată casă fiind la circa 60m.
Nu se mai poate intra în comuna Boteni, dinspre Câmpulung.
Începând cu ora 5.30, traficul rutier este oprit în zonă și redirecționat pe DN73.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Alunecare-teren-Boteni--.jpeg

Gheorghe Mihăiță, șeful Secției de Drumuri Naționale Pitești, care se află la fața locului, ne-a dat amănunte despre ce s-a întâmplat și ce măsuri se vor lua în continuare pentru rezolvarea de urgență a situației:
”Este o zonă cu probleme, probabil și râul din apropiere lucrează. Aici, în urmă cu 3 ani a fost ultima oară turnat un covor asfaltic.
De azi-noapte, de când a început problema, alunecarea a lucrat continuu: a apărut ușor și s-a întins. Zona încă nu este stabilă nici în acest moment, dar ce a fost grav s-a întâmplat. De acum încolo, mult mai rău nu are cum să se întâmple. Probabil se vor mări puțin fisurile, crăpăturile, tasările, dar nu altceva. Nu este, în niciun caz, vreo casă în pericol, pentru că sunt la distanță suficient de mare cât să nu ajungă să fie afectate.
Aici, acum, sunt toți reprezentanții Comitetului de Situații de Urgență Argeș, în frunte cu dl. prefect, pentru a fi întocmit un proces-verbal de calamitate,pentru că, în fond, este o calamitate. A fost anunțată conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, care este administratorul drumului. De asemenea, a fost convocat un expert, care va sosi astăzi, pentru că doar în urma expertizei acestuia putem să spunem ce măsuri se vor lua. Dânsul va face estimările referitoare la ce tip de lucrări trebuie executate, durata lor, valoarea estimativă. Cel mai probabil, procesul-verbal și celelalte documente se vor înainta la Guvern pentru alocarea sumei necesare reparației”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN