Menu

Clubul Rotary Rm. Valcea-Cozia, în campania “Femeile și diabetul zaharat”

Clubul Rotary Rm. Valcea-Cozia s-a alăturat Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în campania “Femeile și diabetul zaharat”

f_350_200_16777215_00_images__2017_Ziua-Mondiala-a-Diabetului.jpgCu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Clubul Rotary Rm. Valcea-Cozia s-a alăturat Societatii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.

Așadar, anul acesta ne-am propus să ne unim forțele pentru a lupta împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitățile locale să adopte un stil de viață sănătos.

În parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul”, clubul Rotary Rm. Vâlcea-Cozia a organizat o sesiune de dezbatere asupra acestui subiect susținută de 3 invitați speciali: Dr. Ounounou Wangobila - medic primar cardiolog, Dr. Victoria Gherzan - medic primar ginecolog, Dr. Adrian Bănățeanu - specialist medicina de familie

Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații.
Mai multe informații despre diabetul gestațional, tratament și metode de prevenție, puteți afla pe pagina SRDNBM, www.facebook.com/SocietateadeDiabet.

IRINA STRATULAT-Secretar 2017-2018-Rotary Club Râmnicu Vâlcea-Cozia

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK