Menu

Un robot ţine cu roboţii. Ion Georgescu, primarul Miovenilor, dorit pe năsălie de nişte tâmpiţi de la Dacia Renault

f_350_200_16777215_00_images_banner1_georgescu_ion_mioveni.jpgNu sunt fan Ion Georgescu, primar de Mioveni. Ca oameni, nu avem nimic în comun. Eu sunt extrovertit, el invers, eu sunt punctual şi parolist, el e uituc cu cine îşi permite, recte şi cu subsemnatul. Eu sunt locvace, el are prune-n gură. Probabil că suntem însă amândoi oameni buni.

Dar ce contează toate acestea ? Nu contează. Ion Georgescu este, în percepţia mea subiectivă, cel mai bun primar din Argeş. Sub administraţia lui Georgescu, Mioveni a devenit dintr-un orăşel prăfuit, un fel de bonsai de metropolă. Aproape că nu-mi vine să cred că nu e un miracol.

Desigur, au contat decisiv banii de la Dacia Renault, dar ştiu destule cazuri de localităţi cu multinaţionale în curte care n-au progresat. Cât ar fi de uzată expresia, o folosesc şi eu deoarece este purtătoare de adevăr: la Mioveni s-a dovedit că omul sfinţeşte locul.

Să-i vrei răul, chiar doar retoric, lui Georgescu înseamnă să fii inconştient, dar de inconştienţi nu ducem lipsă.

Zilele trecute au avut loc o serie de manifestaţii ale sindicatelor de la Dacia. Cu acest prilej, în stilul său caracterizat de folclor prin zicala mutu fute pământu', domnul primar a zis-o pe a dreaptă:

„,Dacă mai exagerează cu aceste proteste de blocare a producției, în 2020 sau 2022 s-ar putea să vedeți mai mulți roboți pe platforma Dacia. Roboții nu au nevoie de antidot, nu au nevoie de echipament de protecție, au productivitate maximă, nu fac rebuturi, sunt doar consumatori de energie electrică și ulei”.

Cum au reacţionat sindicaliştii ?

Ca nişte tâmpiţi.

În avântul lor prostesc, specific românului de prin '89 încoace, manifestanţii au ieşit cu o pancartă pe care au mâzgălit „creştinească” idee: „Te-ai grăbit cu interviul şi ţi-ai pregătit sicriul”.

Să vrei, chiar şi simbolic, să îl vezi pe primarul Miovenilor pe năsălie, trebuie să fii bou, să vrei răul întregii comunităţi locale.

Mai bine scriau, în glumă, dar mai usturător, că un robot ţine cu roboţii, se potrivea mai mult cu personalitatea lui Ion Georgescu.

Presa din zonă a speculat că de ce pesediştii nu i-au sărit în apărare lui Georgescu. Lăsând la o parte că liderii PSD Argeş au, parcă, ADN de şoarece încrucişat cu ADN de pisică (înţelegeţi ce doriţi) nu era deloc productiv să se expună în faţa micilor hateri care i-au dorit răul lui Georgescu.

Se ştie că proştii nu uită şi nu iartă.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK