Menu

Credeţi că se poate, domnule Hellvig ?

f_350_200_16777215_00_images_hellvig_eduard.jpgAud vorbindu-se din ce în ce mai des despre „sereişti” buni şi „sereişti” răi, „sereişti” patrioţi şi „sereişti” ne-patrioţi, ori, mai rău, care şi-au vândut conştiinţa unor puteri străine.

O asemenea „taxonomie” mi se pare de-a dreptul nerealistă pentru o instituţie militarizată. Ea ar fi operabilă doar dacă, ferească sfântul, SRI ar fi complet pierdut din mână şi ar acţiona ca o bandă neorganizată.

Totuşi, de ce preferă românii să vorbească despre buni şi răi, când se referă la ofiţerii acestui serviciu secret ?

Probabil deoarece românii refuză să creadă că toţi aceştia au fost capabili să participe la constituirea Statului Paralel şi a Binomului.

„Sereiştii” buni sunt speranţa românilor că principalul lor serviciu secret merită în continuare încredere. Măcar pentru că acolo există „sereiştii” buni.

Trebuie să recunosc că nu ştiu cum stau lucrurile în situaţia de faţă, nu ştiu dacă există răi şi buni, dacă toţi sunt răi sau toţi sunt buni.

Ştiu însă un lucru şi anume că Eduard Hellvig trebuie să facă tot posibilul pentru ca românii să nu mai spună, ori de câte ori vine vorba, că există două feluri de „sereişti”.

Avem nevoie de un singur fel de lucrători ai SRI, anume de unii care nu se amestecă în jocuri politice sau economice.

Cred că toţi ne dorim să respectăm din convingere SRI, să nu amestecăm SRI în discuţiile politice, să ştim doar că SRI există, îşi face treaba şi atât.

Mai ales, toţi ne dorim să nu ne temem de SRI. Să se teamă de SRI doar duşmanii României.

Credeţi că se poate, domnule Hellvig ?

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN