Menu

Presa vâlceană e o lume fabuloasă care nu primeşte imigranţi

f_350_200_16777215_00_images_banner1_liviu_popescu_emisiune.jpgÎl ador pe deputatul Eugen Neaţă.

Îl iubesc pe Costi Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

Mor de dragul deputaţilor Vasile Cocoş, Daniela Oteşanu, Ştefan Ovidiu Popa şi al senatorului Bogdan Matei.

Revin la Neaţă. E o dulceaţă de om, carismatic, spontan, altruist, inteligent şi fair-play.

Acestea fiind scrise, sper că nu au crăpat de indignare ficaţii eseistului Cristian Delcea.

Domnul Delcea e indignat aici că Liviu Popescu de la Râmnicu Vâlcea Week îl laudă pe deputatul Neaţă şi totodată se arată încântat de toţi parlamentarii PSD din Vâlcea. Delcea e de părere că asta e slugărnicie publicistică.

Îl asigur pe Delcea că atitudinea lui este una snoabă şi bulevardieră.

În fiecare judeţ presa locală are personalitatea ei, managementul ei specific, universul ei. Politicienii şi ziariştii se iubesc ori se detestă cu o ardoare specifică doar presei locale, într-un topos politico-mediatic unde nevasta condeierului şi a parlamentarului se întâlnesc adeseori la coafor, iar copiii lor sunt colegi de şcoală.

Nu e nicio slugărnicie, este un alt mod de a privi presa decât cel de pe Dâmboviţa. Poate mai simplist, dar în mod cert mai genuin.

Îl asigur pe domnul Delcea că eseurile sale din Dilema sau Adevărul sunt ricoventurianiste, dar îl înţelegem deoarece personajul lui Caragiale nu s-a născut pe malul Oltului.

Aş încheia aici dacă nu aş fi informat cu privire la interesul material al ziaristului Popescu în raport cu parlamentarul Neaţă. Este la mijloc un contract de 300 de lei, domnule Delcea, cât două cafele în Centrul Vechi.

Articolul lui Liviu Popescu despre Eugen Neaţă pare ditirambic doar pentru un cititor care trage în Vâlcea la hotel, pentru cititorul localnic este doar un semn de preţuire.

E multă efuziune, dar ce ar putea avea cineva cu ea, uscaţilor ?

În fine, presa din Vâlcea nu are de ce să ia lecţii de deontologie din anumite zone ale presei centrale, acolo unde condeiul e un fel de bară de cabaret.

Pe scurt, presa vâlceană e o lume fabuloasă care nu primeşte imigranţi.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN