Menu

România în pielea goală

f_350_200_16777215_00_images_binom.jpgMajoritatea oamenilor cu care discut pe subiect consideră că dacă există Corupție înseamnă că nu există Binomul, iar dacă există Binomul, nu există Corupție.

Evident că dihotomia este falsă. Corupția a fost fenomenul care a generat mai întâi anticorupția, apoi excesele de putere, apoi Binomul consfințit de CSAT și, în cele din urmă, Statul Polițienesc.

Efect otrăvit al Corupției, Statul Polițienesc nu anihilează Mafia, doar o pervertește, pe principiul că trebuie să fii mai corupt decât corupții ca să îi prinzi pe corupți.

Personal cred în existența Binomului, a Sistemului, a Statului Paralel ori cum vreți să îi spuneți. Îi simt prezența de când mă trezesc, până când mă culc, chiar și în somn. Sunt anumite lucruri care nu au altă explicație decât această sumbră realitate, iar aceste aspecte le observ în România reală, stând de vorbă cu primari, cu oameni de afaceri, cu politicieni, cu colegii din presă. Cin e vede și aude câte văd și aud eu și spune că nu există Statul Paralel este fie prost, fie ipocrit, fie membru al Sistemului.

Dacă ar fi să mă bazez doar pe algoritmii de pe reţelele de socializare şi tot aş jura că Sistemul îşi bagă coada. Nu e bun argumentul autorităţii dar sunt psiholog şi demograf, aproape imposibil să mă înşele ochiul.

Apoi, ştiu poveşti adevărate, cu zecile, cu sutele, despre şantaje oculte şi presiuni cu dosare, despre acoperiţii la greu care scapă totdeauna basma curată, despre semnalele care vin prin presă, despre absurditatea unor dosare etc.

Ceea ce nu simt dar mă duce mintea să bănuiesc este că baza de date cu sutele de mii de ore de ascultare a politicienilor, oamenilor de afaceri şi ziariştilor ar putea fi plătită şi folosită de partenerii strategici, Binomul neavând nici banii, nici forţa, nici priceperea să proceseze atâta informaţie. Iar dacă e aşa, atunci România este, scuzaţi imaginea, în pielea goală.

Ca ziarist, ca om, nu am niciun interes în zonă, doar observ cum suntem strânşi tot mai aprig în ghetou, cu mijloacele manipulării devenite ştiinţă de bază a societăţii. Ba chiar recunosc că în anumite situaţii psihologul care sunt exultă văzând frumuseţea manevrelor malefice.

Nu ştiu cât este patriotism şi cât orgoliu de a nu suporta Statul Paralel. Dacă am plecat cu toţii din comunism spre a fi mânaţi ca vitele, atunci am căzut din lac în puţ.

Mi-a trebuit ceva timp ca să văd chipul Gorgonei, dar acum l-am văzut şi nimeni să nu încerce să mă prostească vorbindu-mi despre anticorupţie.

Anticorupţia a murit de mult, iar din hoitul ei în putrefacţie au ieşit viermii care vor roade întreaga Românie, dacă nu cumva se va produce un miracol.

Speranţa a rămas doar în minuni.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK