Menu

“Agramata” Maria Grapini, mai demnă şi curajoasă decât MULŢI INTELECTUALI CARE AU PRETENŢIA CĂ SUNT ELITA ROMÂNIEI

f_350_200_16777215_00_images_banner1_maria_grapini_europarlamentar.jpgEste de notorietate că Maria Grapini a fost ironizată de zeci de ori pe Facebook pentru postările sale pline de erori gramaticale. A fost făcută agramată şi acesta este cel mai bland cuvânt. Iată însă că europarlamentarul Maria Grapini dă un exemplu de patriotism, demniate şi curaj celor care consideră că sunt elita culturală a ţării. Maria Grapini a avut un discurs excepţional la Bruxelles vis-a-vis de comunicatul ambasadei SUA la Bucureşti cu privire la modificarea legilor justiţiei.

“Nu văd locul şi rostul unor asemenea reacții, în public, în ochii întregii lumi, când vorbim de parteneri de cursă lungă, care au în spate ani de încredere solidă şi de proiecte de anvergură!

Nu apăr Guvernul, nici pe ministrul Justiției, apăr România şi imaginea ei, aici şi oriunde. Mi-a atras deja atenția un coleg, că americanii ne-au tras din nou de urechi şi că se amestecă în subiecte interne româneşti, că doar ştirile circulă...

Consider că suveranitatea României e sfântă şi că astfel de poziții oficiale nu sunt de bun augur. Oricum, dacă e să intru în subiect, sunt propuneri de modificare ce vizează un set de legi, nu sunt legi promulgate!

De când Ambasada SUA comentează idei, sugestii, propuneri? Că la noi se poartă un război dur pe pierderea sau câştigarea puterii absolute în Justiție o ştim, dar se poartă intern, între “interni”. Suntem un stat suveran, independent şi membru cu drepturi depline al UE!

Îndemnul public făcut de SUA, de a combate propunerile, mi se pare absolut ieșit din cadrul diplomației si al respectului reciproc între două state!

Chiar săptămana aceasta, am adresat o întrebare scrisă Comisiei Europene, legat de subiectul separării puterilor in stat, răspunderea magistraților şi numirea procurorilor. Voi face public răspunsul, dar, până la urmă, suveran în legiferare este Parlamentul național. Este o propunere făcută transparent si argumentat de către ministrul Justiției şi va urma dezbaterea în Parlament”, a declarat Maria Grapini.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK