Menu

Bavo, Grindeanu! Transferul profiturilor din România în alte țări LA CONTROL!

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_sedinta-guvern-grindeanu.jpgGuvernul a aprobat astăzi, printr-un proiect de lege, aderarea României ca asociat la Forumul de implementare a Proiectului BEPS (Erodarea bazei de impozitare și transferul profiturilor), ceea ce va permite participarea țării noastre la realizarea măsurilor privind combaterea erodării bazei de impozitare și transferul profiturilor, precum și implementarea acestora pe teritoriul național.

Planul BEPS include recomandări pentru modificări legislative atât în plan național, cât și a prevederilor internaționale, în scopul de a contracara situațiile care apar ca urmare a utilizării neconcordanțelor legislative din sistemele fiscale naționale ale statelor în care acestea își extind activitățile. Prin urmare, acest plan va genera modificări ale Modelului OECD de convenție de evitare a dublei impuneri, ale Ghidurilor Prețurilor de Transfer, precum și ale sistemelor fiscale naționale.

Obiectivul este acela de a se ajunge la soluționarea, într-o proporție cât mai mare, a dublei impozitări și la îmbunătățirea mecanismelor de soluționare a cazurilor de dublă impozitare. Trebuie menționat că acesta nu propune modificarea cotelor de impozitare, ci modalitatea de atribuire/alocare a profiturilor (bazei impozabile) între jurisdicţii.

O altă componentă a Planului de acţiuni BEPS este intensificarea schimbului de informaţii pe două planuri: printr-o creştere a transparenţei şi raportării de informaţii de către contribuabili către autorităţi fiscale, precum şi între autorităţile fiscale ale diverselor state.


Acţiunile BEPS vizează şi modificări în domeniul preţurilor de transfer, această arie fiind în prezent printre prioritățile autorităţilor fiscale din România în cadrul controalelor efectuate.

 

FELICITĂRI Guvernului Grindeanu!

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK