Menu

Cum a ajuns călugărul Caliopie să îl ia în sclavie pe arhiepiscopul Calinic de la Curtea de Argeș

f_350_200_16777215_00_images_IrealMusic_calinic_caliopie_1.jpgE plină presa de azi de un subiect bizar. Jurnalul de Argeș și Evenimentul zilei vorbesc despre părerile protosinghelului Caliopie cu privire la moartea și înmormântarea Regelui Mihai.

 

În context, a venit vorba și despre un accident mortal pe care călugărul Caliopie l-a comis cu 18 ani în urmă.

 

Familia victimei (un bărbat cu trei copii) crede și astăzi că la volan nu era Caliopie, ci însuși Calinic, arhiepiscopul de Argeș și Muscel.

 

Este problema arhiepiscopului și a protosinghelului să declare ce vor sfințiile lor în legătură cu accidentul.
În altă parte e partea proastă a situației.

 

După accident, Caliopie a devenit umbra lui Calinic. A preluat, informal,puterea arhiepiscopului. Caliopie conduce Eparhia, nu Calinic. De ani și ani Biserica Ortodoxă Română asistă neputincioasă la degradarea personalității unui om care a fost cândva special, Vlădica de la Argeș. Mintea și voința lui Calinic sunt acum la Caliopie, ca într-o vrajă,ca într-un blestem. Aceasta este, de fapt,marea problemă a Arhiepiscopiei, una în fața căreia Sfântul Sinod, deși cunoaște toate amănuntele, nu poate face nimic.

 

Marele Calinic, autor de cărți excepționale sub semnătura Calinic Argatul, unul dintre marile spirite ale BOR, se află de mai bine de un deceniu sub puterea călugărului Caliopie.

 

Se vorbesc lucruri de ocară, se petrec fapte bizare și nimeni nu are ce face, fiindcă totul este sub obroc.

 

Curtea de Argeș este necropolă regală,este în atenția întregii țări.

 

Cu toate astea, Caliopie, pornind probabil de la ciudatul accident mortal, se comportă ca un duh care l-a luat în stăpânire pe arhiepiscop.

 

Aceste lucruri trebuie spuse, măcar pentru istorie.

 

Ce e de făcut ?

 

Nimic.

 

Doar rugăciune.

 

 

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN