Menu

Dumnezeu să ne ție, că cuvântul din poveste, înainte mult mai este

f_350_200_16777215_00_images_IrealMusic_gutau_primarie_1.jpgScriam ieri, în articolul botezat de mine Bietul Mateescu, această frază:

 

„Adevărul este că Tribunalul va decide că Mircia Gutău este primar, ceea ce va face ca judecătorul Bogdan Mateescu să rămână în conştiinţa publică drept un saltimbanc.”

 

M-am bizuit, în curajul de a da cu o zi înainte un verdict pe care toată suflarea vâlceană îl aştepta cu sufletul la gură, pe intuiţie.

 

Când cunoşti bine un subiect, când te culci şi te trezeşti cu el în gând, intuiţia poate fi de mare ajutor.

 

Azi, nu m-am grăbit să aflu ce s-a întâmplat cu Mircia Gutău la Tribunal, fiindcă ştiam ce se va întâmpla, scrisesem negru pe alb că va fi validat, iar zicerea mea fusese citită de mii de oameni.

 

Dacă intuiţia a fost fată bună în aflarea cu anticipaţie a verdictului de la Tribunal, daţi-mi voie să vă mai spun ce cred că se va întâmpla în continuare.

 

Aţi citit Harap Alb ? Vă întreb fiindcă am cunoscut cândva, pe cineva, absolvent de facultate, care îmi mărturisese că nu a citit nicio carte în viaţă, nici măcar Capra cu Trei Iezi.

 

În Harap Alb, Ion Creangă zice de mai multe ori aşa:

 

„Dumnezeu să ne ție, că cuvântul din poveste, înainte mult mai este”.

 

Nu vreau să fac pe Profetul din Traian (m-am mutat cu camera de mai multe ori) dar saga lui Mircia Gutău la Primărie nu se termină aici.

 

Nu argumentez, nu vin cu demonstraţii, spun doar că ne va fi dat, pe termen mediu şi lung, să mai asistăm la multe episoade cu actori precum:

 

Primarul, procurorii, judecătorii.

 

Vorba lui Creangă, Dumnezeu să ne ţie.

 

 

Gheorghe Smeoreanu

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN