Menu

Încasările din TVA (și nu numai!), în creștere cu 18,3%. Ponta, evident, jubilează

f_350_200_16777215_00_images_Ponta__rade.jpg
Ministerul Finanțelor Publice a făcut publice cifre constatate la încheierea primul semnestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut:
 
Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru al anului 2015 cu un excedent de 4,2 miliarde lei, respectiv 0,6% din PIB, față de un deficit de 3,5 miliarde de lei, respectiv un minus de 0,5% din PIB, înregistrat la aceeași dată în anul 2014, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.
Potrivit datelor MFP, s-au înregistrat creșteri față de aceeași perioadă a anului precedent la încasările din TVA (18,3%), impozitul pe venit (14,2%), venituri nefiscale (11,1%) și accize (8,6%).
Încasările din contribuții de asigurări sociale au scăzut doar cu 1,3% față de anul anterior, fiind influențate de reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor angajatorilor, cât și creșterea pe anul 2015 cu 0,5 puncte procentuale a cotei de contribuție către pilonul II de pensii.
În paralel, se remarcă o creștere semnificativă, cu 27,8% față de aceeași perioadă a anului precedent, a cheltuielilor efectuate pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.
 
Premierul Victor Ponta  jubilează și le-o servește dușmanilor, într-un comentariu pe Facebook:
”Iată argumentele că da - putem să luăm acum măsuri care sprijină mediul de afaceri, crează noi locuri de muncă și ridică nivelul de viață al oamenilor obișnuiți ! Dacă nu acum atunci când??”.
 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN