Menu

Un articol pentru scepticii de pe Facebook. Feriți-vă de un partid controlat de un soft !

f_350_200_16777215_00_images_partidul_facebook_3.jpgIdeea Partidului Facebook sau, cum i s-a mai spus, Partidul Forța Bună mi se pare mai periculoasă decât cea a reînvierii unui partid comunist sau fascist și iată de ce.

Partidul Facebook ar urma să aibă drept ADN un soft.

Softul ar putea să fie astfel conceput încât să promoveze anumite curente de opinie în defavoarea altora.

Mai mult, dacă în democrație putem solicita date despre orice programare cu impact social, despre softul Facebook nu am avea cui să solicităm informații. Ce să facem, în cazul în care am avea suspiciuni că rețeaua este manipulată ? Să demonstrăm la sediul administratorilor locali ? Unde se află acest sediu ? Să-i cerem socoteală lui Mark Zuckerberg ? Absurd.

Nu vreau să acuz administrația Facebok de manipulare, dar nici nu pot să nu iau în calcul ideea. În plus, nu se știe ce aduce trecerea timpului, cine va ajunge să controleze rețeaua.

Mă miră faptul că unii români de pe Facebook, fericiți pe bună dreptate de înfrângerea lui Ponta, mai degrabă decât de victoria lui Iohannis, au fost atât de dornici să accepte Partidul Facebook. Dacă la celelalte partide știm măcar cine este șeful care decide ceea ce se spune și ceea ce nu se spune, în rețea șeful e undeva, în castelul luii Kafka.

În consecință, sunt fericit că există Facebook pentru că-mi pot face cunoscute ideile fără buget și la concurență cu oricare trust media.

Mulțumesc pentru oportunitate și gratuitate.

Aș fi însă într-o continuă stare de alertă dacă rețeaua de socializare ar avea pretenția să se organizeze ca o forță politică, fie ea doar una de supraveghere a celorlalte forțe politico-mediatice.

Cu speranța că nu am făcut nimănui proces de intenție și că nu am deranjat nicio sensibilitate, sfârșesc cu începutul:

Un Partid Facebook nu ar fi decât ceva ocult, aparent democratic dar în esență dictatorial.

Adică mai rău decât un partid comunist sau fascist.

Mai rău pentru că ar părea întotdeauna bun.


 

Dacă împărtășiți măcar în parte aceste idei, dati share, semnatarul va mulțumește. 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK