Menu

E prost, dar e prostul lor

f_350_200_16777215_00_images_ponta_prost_1.jpgE prost, dar e prostul lor.

Nu le poți interzice să-l susțină și nici nu-i poți da la o parte cu buldozerul de la guvernare.

La noi toți, dacă privim în sufletul nostru, dorința de putere e mai mare decât dorința de a fi mai buni.

Pentru PSD nu e venit încă ceasul schimbării.

Da, Vanghelie are dreptate, un asemenea specimen de om politic nu s-a mai văzut. Mincinos, infantil, duplicitar, fricos, incompetent, corupt.

Nu există însă o pastilă care să-l vindece, individul așa va trăi și așa va muri. 

Nu este exclus să moară ca un homeless, ca un ratat cu mintea încețoșată, indiferent cât fură azi, dar până atunci mai durează.

Așa stând lucrurile, cred că PSD trebuie lăsat în pace să guverneze cât îi permite Constituția.

Putem face și proba verității.

Să presupunem că zicem abracadabra și îi scoatem pe ei pentru a-i pune la Palatul Victoria pe ceilalți. Cine sunt ceilalți, dragă diaspora, dragi intelectuali iubitori ai valorilor din Mitteleuropa, dragi prieteni de pe Facebook ?

Deocamdată, Iohannis își face o echipă de consilieri atât de discutabilă, încât dacă o anunța înainte de 16 noiembrie nu știu dacă ar mai fi ieșit lumea la vot.

Să vedem, mai întâi cum arată echipa mică, de consilieri,  pentru a avea încredere că, la momentul cerut, echipa de miniștri va fi onorabilă.

Alegerea lui Iohannis a fost un simbol al rupturii cu trecutul, a fost în unghi de 90 de grade față de mersul istoriei României în ultimii 25 de ani, dar a doua zi după victorie unghiul a început să se corecteze, traiectoria tinde să-și recapete direcția, fiindcă nu a fost o revoluție, a fost doar o revoltă a maselor, iar masele rămân prea puțin timp în zona idealurilor, au problemele lor care țin de lupta pentru supraviețuire.

Prin urmare, aveți puțintică răbdare, stimabililor.

Cotrocenii și Palatul Victoria nu reprezintă raiul și iadul. Așa ceva nici nu există decât în mințile noastre dornice de absolut.

Cât despre prost, e prostul lor.

Iar timpul le vindecă pe toate.

Bibliografie

1.Pesurse.ro: Un participant la ședința de joi a Comitetului Executiv al PSD către Marian Vanghelie: “ - Da domn’e, ne-ai sunat, ne-ai zis ca asta (Victor Ponta, n.red.) e prost, hai da-o-ncolo, da-o dracului ca ne e rusine, termina si du-te!”.

 

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN