Menu

Nu ne mai spuneți că barza aduce copiii, dle Iohannis !

f_350_200_16777215_00_images_iohannis.jpgE clar că Ponta ne ia de proști. Dar nu pe toți, are el faliții lui cu care va face 51 %. Celorlalți ne face cu ochiul zicându-ne: v-ați prins, n-am ce face, la război ca la război.

Ceea ce nu înțeleg este de ce ne ia Iohannis de copii. Pe toți, nu pe alese. Ne vorbește de parcă am fi nepoții lui un pic handicapați.

Un exemplu, după vizita Nădejdii Dreptei Românești la Dacia Renault:

“La Mioveni, unde am fost astăzi, este o fabrică mitică. Spun mitică pentru că nu cred că există român care să nu-și fi dorit să ajungă în această uzină legendară, pe care ne-o imaginam când eram copii, la care visam când eram adolescenți și ale cărei autoturisme le-am râvnit când am luat fiecare, la vremea lui, permisul de conducere. Cei de vârsta mea sau chiar mai tineri își aduc aminte că, în copilărie, modelele Dacia 1100 și 1300 au populat străzile, parcările, cartierele, orașele, șosele, filmele epocii și viețile noastre. Faceți un experiment: căutați pozele de familie din anii ’70-’80 și veți regăsi cu siguranță, imprimată pe hârtia fotografică cu marginile zimțate, mașina Dacia devenită în câteva decenii simbol național.”

Nu-i așa că dl Iohannis face pe bunicul unor nepoți cu dizabilități ?

Fabrică mitică, uzină legendară, ce ne imaginam când eram copii, poze cu margini zimțate.

Putem mai mult, dle Iohannis, să știți ! Noi ăștia, românii, nu suntem chiar reduși mintal, mâncăm și noi din farfurie ca nemții, știm ce e săpunul. Faptul că sunteți dumneavoastră sas nu înseamnă că îl întruchipați pe doctorul Livingstone vorbind cu boșimanii.

De multe ori am impresia că Iohannis are un complex de superioritate față de poporul român și de aceea se exprimă domol și în parabole, ca să-l pricepem. Adeseori, ne spune ghicitori cum ar fi aceea ca dacă va fi declarat incompatibil, va face un gest de moralitate care va mulțumi pe toată lumea. Ghici ciupercă ce va face ?

Suntem adulți, dle Klaus Iohannis, vorbiți-ne despre economie, despre ce va fi România pe piața europeană, despre turism și agricultură, despre îmbunătățirea legislației, despre taxe și impozite, despre asigurările sociale, despre armată și modul în care ne vom raporta la Rusia și China, despre înnoirea clasei politice, despre ce se va întâmpla concret cu DNA, ÎCCJ și CCR, despre confiscarea extinsă a averilor ilicite.

Putem pricepe toate acestea.

Nu ne mai spuneți că barza aduce copiii, dle Iohannis !

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN