Menu

La Bucureşti, comentatorii politici o iau razna periodic

f_350_200_16777215_00_images_dan_tapalaga_24_1.jpgZiarul Criterii politice îşi are sediul în comuna Albota din judeţul Argeş.

Un ziar comunal. Cu aproape 250 de mii de cititori unici în luna august.

Aşa ceva nu aţi mai văzut.

Normal că ne-am pus problema să ne mutăm la Bucureşti.

E bine ?

Nu e bine !

La Bucureşti, comentatorii politici o iau razna periodic.

Toţi o luăm razna din când în când, dar nu în asemenea hal.

Fireşte: una este să o iei razna în comuna Albota, cu totul alta în Capitala ţării.

Iată un caz concret de deviere dâmboviţeană a comentariului politic.

Cunoscutul Dan Tapalagă explică susţinerera Elenei Udrea de către Traian Băsescu în următorii termeni:

“Cu tot jocul sau sofisticat, devine tot mai limpede ca Traian Basescu lucreaza azi pentru Victor Ponta, oricate eforturi face sa mimeze conflictul cu noua nomenclatura. Jocul a inceput mai demult, dar l-a acoperit mereu cu destula abilitate. Am destui martori carora le-am spus in urma ca doi-trei ani ca Traian Basescu si-a ales delfinul, urmasul politic, iar acesta nu e nici din PDL, nici din PNL, ci se cheama Ponta. Desi par radical diferiti, sunt facuti din acelasi aluat si actioneaza la fel, adica fara scrupule. Mai cred ca nu este singurul care, in ultimii ani, a mizat pe el. Ponta a inselat mereu doar asteptarile populatiei, nu si pe ale sistemului. 

 

Pe omul politic Traian Basescu, Elena Udrea l-a ingropat. Ar fi putut lasa in urma sa o mostenire politica mai demna, dar si-a atins limitele in momentul in care a dovedit ca e dispus sa sacrifice o tara pentru un om. Ca politician, lasa in urma sa o rusine. Pe Basescu, in calitatea sa de reprezentant al unei generatii in extinctie, Udrea l-a tarat dupa ea intr-o noua lume, sperand ca astfel se va salva si il va salva. Nu stim daca exista garantii ca vor supravietui amandoi. Spre deosebire de lumea veche, lupii tineri prezinta un grad infinit mai mare  de amoralitate si asta il enerveaza pana si pe Basescu. Lipsa oricaror garantii. Cinismul lui Ponta este chiar mai mare decat al lui.”

Sistemul politico-mediatic din Bucureşti predispune la asemenea derapaje. Oamenii se întrec unii pe alţii în a părea mai sofisticaţi. După o vreme, încep să creadă ei înşişi în elucubraţiile generate în interiorul grupului.

Dan Tapalagă nu putea ieşi pe Calea Victoriei cu explicaţia simplă şi de bun simţ că Băsescu a supus sistemul unor asemenea presiuni încât îl demonizează toţi, mai puţin PMP şi Elena Udrea. Drept urmare, o susţine pe Udrea.

Ce e simplu pare banal pe Dâmboviţa, iar banalii nu ajung vedete, nu se vând, trăiesc prost, ca peste tot în lume.

Capitala imatură a unei ţări imature invită la delir.

Merită să mutăm sediul Criteriilor dintr-o comună, la Bucureşti ?

Ne mai gândim.  

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN