În chestiunea cartofilor copți
- Written by Gheorghe Smeoreanu
- Category: Blogu’ lu’ Smeo
There was a problem loading image 'images/Acasa.jpg'
There was a problem loading image 'images/Acasa.jpg'
Sâmbăta seara facem cartofi copți în soba mare de la parterul casei din deal, apoi vedem un film, relativ potrivit pentru toate cele trei vârste: 58, 32, 11.
Duminica după-amiaza, încep întrebările: de ce mă irosesc în presă, dacă mai merită să scriu literatură, ce să citesc în caz că voi continua să citesc, câți ani mai sunt până când voi rămâne definitiv aici, în deal. Toate aceste întrebări au un potențial depresiv.
Spre seara, tot duminica, mă îngrozesc dintr-o dată de cât de nerecunoscător pot să-I fiu. În clipa următoare, cadrul se lărgește și văd: bunătatea celor de lângă mine, lipsa grijilor cu adevărat mari, originalitatea multora dintre cei cu care mă întâlnesc profesional, libertatea pe care o pot folosi.
Peste încă o clipă, percep din nou fructele pământului: cartofii copți dați cu unt, strugurii cu bobul mare, berea nefiltrată.
Și, totuși, timpul a început să facă zgomot în trecerea lui, câtă vreme altădată nu-l auzeam.
Luni dimineața, la 5,50, cafeaua și țigara îmi reamintesc că sunt jurnalist de articole și emisiuni politice.
Singura problemă: cum să muncesc fără să uit timp de o săptămână gustul cartofilor copți.