Logo

Starea zilei. 7. Mulți bani pentru minciuni, niciun leu pentru adevăr

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bani_adevar_1.jpg

 

 

 

 

 

Oamenii sunt puși întreaga viață să aleagă între real și ideal.

Avere versus iubire, compromis versus curaj, condamnare versus milă etc.

Ziariștii din întreaga lume – chiar așa, din întreaga lume – și de la începuturile presei – chiar așa, de la începuturi – se află în situația de a alege între bani și adevăr.

Niciodată nu am întâlnit situația în care cineva să semneze cu mine un contract prin care să mi se pună clauza de a spune adevărul.

Are vreun șef de partid, vreun președinte de CJ, parlamentar, primar, consilier curajul de a învesti 1 leu pentru adevăr ? Mira-m-aș.

Același lucru este valabil pentru contractele comerciale, se înțelege. Nu voi putea promova o firmă de termopane pentru ca în același timp să spun că sunt altele și mai bune.

Cum ieșim din această capcană ? Există o variantă.

Când distanța dintre bani și adevăr devine insuportabilă, când nu te mai lasă să dormi, când nu te mai poți privi în oglindă, măcar atunci, în ceasul al 12-lea, trebuie să renunți la bani.

Încă îl aștept pe omul de partid care să accepte un contract cu clauză de adevăr. Când voi semna așa ceva, - adică într-o sută de ani - fiți siguri că vă informez și pun poza contractului.

Până atunci însă, aveți grijă cum citiți presa și cum vă uitați la televiziunile de știri, niciun canal media din câte cunosc nu are clauză de adevăr.

Gheorghe Smeoreanu

(Joi, 25 februarie 2021)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.