Menu

“Contele de Bradu” atac pe toate fronturile la PSD Argeș

f_350_200_16777215_00_images_contele.jpgPosesorul contului de Facebook  „Contele de Bradu” a postat un atac nemilos la adresa PSD Argeș.

Oare cine o fi...Contele ?

Iată mesajul:


 

La-nceput a fost doar o adiere. Mici susoteli si barfe spuse pe la colturi. Asa cum se-ntampla-ntotdeauna in orice organizatie de partid. Au fost si zile cu vant. Mai slab sau mai puternic. Nimic anormal pana acum. Numai ca, pana la urma, vremea s-a degradat rapid, transformandu-se-ntr-o adevarata furtuna. Care va matura si va distruge multe in calea ei. Aceasta-i exact evolutia starii vremii din ultimul timp in interiorul organizatiei PSD Arges, «vreme» a carei schimbare in rau multi «meteorologi» n-au putut-o prevesti din timp.

Ceea ce se-ntampla-n prezent in organizatia Arges a PSD era de neconceput cu cateva luni in urma. Social-democratii nostri sunt practic in pragul unui razboi civil. Scene incredibile se petrec in sedintele Biroului Permanent al celui mai puternic partid din judetul nostru. Imbrancelile, injuraturile si amenintarile au ajuns la ordinea zilei. Si toate acestea au loc in sedinte in care alte probleme si-ntr-o alta atmosfera ar trebui discutate. Unul din motivele starii conflictuale il reprezinta controversatul deputat Catalin Radulescu. Acesta, prin felul lui de-a fi, prin actiunile sale sau prin pozitiile adoptate, da deseori ocazii pentru dispute aprinse-n interiorul partidului, dar nu reprezinta nici pe departe adevarata cauza a acestei stari conflictuale. Intr-un partid cu viata politica normala, un caz ca cel al «deputatului-dinamita», cum este supranumit domnul Radulescu datorita temperamentului sau vulcanic, nu ar crea atatea probleme si ar fi repede rezolvat. Adevarata cauza a razboiului civil din social-democratia argeseana o reprezinta vidul de putere creat prin plecarea, de nevoie, a lui Constantin Nicolescu din fruntea organizatiei judetene, uriasa miza aflata-n joc declansand o acerba lupta pentru putere. Acest adevarat razboi este dus de protagonisti asa cum stiu ei mai bine, asa cum au fost formati si antrenati, fiecare combatant aruncand in lupta intregul arsenal pe care-l are in dotare.

Atmosfera din interiorul organizatiei PSD este, fara nici o exagerare, identica cu cea dintr-o haita de lupi cand, disparand masculul alfa in urma unui accident, se pune problema succesiunii la sefia haitei. Pentru a ocupa pozitia fruntasa, lupii sunt practic in stare sa se omoare intre ei. Va castiga cel care se va dovedi cel mai puternic, cel mai crud si mai viclean, cel care va reusi sa-i inlature, indiferent prin ce mod, pe toti ceilalti pretendenti, cel care va reusi sa-si sfasie, la propriu, adversarii. Si cand miza-i uriasa, oferind avantaje prea mari pentru a fi neglijate sau neluate-n seama, nu-i deloc de mirare ca salbaticiunile-si pun chiar viata-n pericol, luptand pana la ultima picatura de sange pentru a ocupa prima pozitie.

Dar ceea ce se-ntampla-ntr-o haita de salbaticiuni, nu e normal sa se-ntample-ntr-o organizatie serioasa de partid. Si, totusi, nu-i mare diferenta. Membrii de vaza ai PSD au dezgropat securea razboiului, luptand cu toate fortele si cu toate armele de care dispun, pentru a-si adjudeca vacanta pozitie a «masculului alfa», mult aducatoare de putere si bogatie si, de aceea, de toti dorita. Dar de ce se procedeaza astfel? De ce succesiunea nu se produce-n mod civilizat, de ce nu are loc intr-un cadru organizat? Este vorba, in definitiv, de-o organizatie compusa din oameni politici de elita, oameni care au pretentia ca sunt bine educati si pregatiti, oameni responsabili care cer si chiar se bucura de increderea unei bune parti a electoratului argesean. PSD are chiar si un statut. Numai simpla aplicare a acestuia si ar fi de-ajuns ca apele sa se linisteasca. De ce nu se procedeaza asa? De ce nu se actioneaza in mod democratic? Care-i explicatia acestei «canibalizari» a PSD-ului? Raspunsul este mult mai simplu decat se banuieste: ALTFEL NU SE POATE.

Multi oameni politici ai zilelor noastre nu prea cunosc, din pacate, alta cale. Asa este obiceiul si-n alte partide postdecembriste, nu numai in Organizatia Arges a PSD. De fapt, este impropriu si s-o numin Organizatia PSD Arges, fiind mult mai aproape de adevar daca i-am zice, fara nici o exagerare, «Organizatia Nicolescu», acest lucru explicand multe din cele ce se-ntampla azi in filiala Arges. In indelungata perioada cand a fost la carma acestei organizatii, Constantin Nicolescu si-a pus puternic amprenta asupra social-democratiei locale, creând o organizatie judeteana dupa chipul si asemanarea sa. Constantin Nicolescu n-a fost niciodata interesat sa construiasca o organizatie de partid viabila, ci, in primul rand, o organizatie obedienta, o organizatie aservita intereselor sale personale si ale camarilei din jurul sau. Nicolescu avea mai putina nevoie de o organizatie de partid, ci mai mult de un instrument care sa-l ajute sa-si duca la-ndeplinire obiectivele personale. Acest instrument, Nicolescu si l-a creat prin transformarea radicala a organizatiei judetene PSD. Cum de a reusit? In principal prin eliminarea in timp a concurentei interne, indepartand oamenii incomozi, dar onesti si capabili, si inlocuindu-i cu altii fideli lui, promovarea acestor adevarati «lupi tineri» in posturi cheie facandu-se mai putin dupa criteriul calitatii si profesionalismului lor, ci in primul rand dupa servilismul afisat si loialitatea dovedita fata de «masculul alfa».

Nicolescu a reusit pana la urma sa creeze aceasta formidabila organizatie-instrument, pe care nu s-a sfiit s-o foloseasca, nepermis de mult, si-n interes personal. O organizatie pe care, atunci cand s-ar fi retras din activitate, ca orice om de onoare, voia s-o lase mostenire. Numai ca justitia i-a-ncurcat binisor planurile, grabindu-i plecarea din prea inaltul fotoliu in care se credea cocotat pana la adanci batraneti. Debarcarea precipitata a «masculului alfa», nelasandu-i-se timp suficient pentru a-si aranja succesiunea, a determinat aceasta crunta si sangeroasa lupta pentru putere intre tinerii «lupi» pesedisti. Si-acum ne mai miram de ce se-ntampla-n organizatia judeteana a PSD? De la niste oameni care au fost crescuti, educati si formati intr-o astfel de atmosfera, nu ne putem astepta la altceva. De la niste oameni care ani de zile au trait intr-un mediu in care-au observat cum statutul partidului si legile statului sunt dispretuite si incalcate in mod sistematic, nu se poata pretinde mai mult. Nu trebuie sa ne miram ca acesti «lupi tineri» au inceput sa maraie unii la altii. Ne trebuie sa ne mire faptul c-au inceput sa-si arate coltii. Asta stiu, asta fac si asa vor proceda si-n continuare. Altceva nu cunosc. Oamenii adusi in organizatie de Nicolescu, sprijiniti si promovati de acesta, acum isi dau arama pe fata, etalandu-si adevarata (non)valoare. Racilele organizatiei formate de Nicolescu, nemaiavand atintita asupra sa autoritara privire a «primului mascul», abia acum ies la iveala. Furtuna actuala este rezultatul vântului semanat ani indelungati de Nicolescu in gruparea politica judeteana. Aceasta furtuna, chiar daca va cunoaste si unele mici perioade de acalmie, sta gata oricand sa reizbucneasca, aparent pe neasteptate, cu si mai mare putere, riscand sa produca numeroase pagube si chiar victime in randul social-democratilor. Daca nu se gaseste sau nu se impune cat de curand un nou «mascul alfa», acceptat de cei mai multi, ceea ce-ar fi spre binele partidului, exista riscul radicalizarii situatiei si escaladarii acestui razboi fratricid, ajungandu-se la o indelungata lupta de gherila, toate acestea cu repercursiuni asupra rezultatelor de pe celelalte fronturi ale luptei electorale din acest an.

Nu stiu exact cum va depasi PSD Arges actuala criza interna si cum va iesi din aceasta incercare. Interesant de urmarit este daca, invatand din propriile greseli, se vor crea conditii pentru evitarea repetarii unor situatii asemanatoare, ceea ce-ar constitui, intr-adevar, marele castig al social-democratilor argeseni. Acest lucru depide insa foarte mult si daca viitorul presedinte al organizatiei judetene va fi o persoana care va intelege ca cine seamană vânt, nu poate culege, mai devreme sau mai târziu, decât furtună!

 

Contele de Bradu

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN