Menu

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu: „Guvernul USL nu are forța și curajul să guverneze!”

f_350_200_16777215_00_images_Teodorescu.JPG


Lipsa unor măsuri curajoase de centru dreapta face ca economia României să stagneze, iar PDL, ca principalul partid de opoziție, nu poate asista ca simplu spectator la căderea economică a României și la prigonirea celor care creează locuri de muncă. În acest moment, în România sunt mai puține locuri de muncă, insolvența bate la ușile investitorilor, rata inflației este a doua ca mărime în rândul țărilor din Uniunea Europeană, iar numărul de taxe și impozite a crescut, arată datele oficiale. „Este și motivul pentru care PDL a prezentat Guvernului o serie de propuneri legislative, în vederea relaxării fiscale și a protejării investitorilor de abuzuri, inclusiv din partea statului”, declară președintele PDL Argeș, deputatul Cătălin Teodorescu.

Absorbția fondurilor europene rămâne capitală

Este foarte clar că, în contextul economic actual, deosebit de importantă este strategia pentru absorbția fondurilor europene în perioada 2014 – 2020. Asta în condițiile în care Guvernul Ponta a primit deja de trei ori bile negre din partea Bruxellesului în acest demers. „Nu știm, în acest moment, care sunt instituțiile prin care absorbim fondurile și care sunt prioritățile pentru finanțare din fonduri europene. Discutăm despre un ciclu de fonduri europene de 7 ani, care excede, deci, un ciclu electoral. De aceea este foarte important să discutăm serios strategia pentru absorbția acestor fonduri. Trebuie să reușim absorbția celor 40 de miliarde de euro alocați României, o sumă ce nu demult i se părea mică lui Victor Ponta, iar acum guvernul condus de el nu știe cum să o cheltuiască”, subliniază parlamentarul argeșean Cătălin Teodorescu.

Taxele și impozitele agricole trebuie să rămână la administrațiile locale

Referitor la impozitele practicate în domeniul agricol, deputatul Cătălin Teodorescu, membru în Comisia permanentă pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, spune că modul de colectare al acestora ar trebui să fie regândit. „PDL propune ca taxele și impozitele agricole colectate începând cu 1 ianuarie 2014 să rămână la autoritățile administrației publice locale”, declară liderul PDL Argeș.

„Nu dorim ca România să se prăbușească odată cu Guvernul Ponta”, spune Teodorescu

Deși ar putea doar asista cum cabinetului Ponta simulează guvernarea, PDL face dovada că este preocupat, în continuare, de modul în care evoluează economia româneacă și oferă chiar și soluții pentru redresarea acesteia. „PDL este în opoziție cu USL și Victor Ponta, nu cu România. PDL nu poate asista ca simplu spectator la căderea economică a României și la prigonirea celor care creează locuri de muncă”, spune Cătălin Teodorescu. „Am propus măsuri de centru-dreapta pe care le considerăm necesare pentru relansarea economică a României. Trebuie curaj pentru aplicarea unor astfel de măsuri, dar, din păcate, numai de curaj nu poate fi bănuit Guvernul Ponta”, afirmă parlamentarul argeșean. „Noi nu dorim ca România să se prăbușească odată cu Guvernul Ponta”, concluzionează președintele PDL Argeș, deputatul Cătălin Teodorescu.

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN