Mafia lemnului are motive să se teamă: din 8 octombrie îi urmărește Radarul Pădurilor

Mafia lemnului are motive să se teamă: din 8 octombrie îi urmărește Radarul Pădurilor

Fără doar și poate ceva s-a întâmplat, de la ultimul material scris de noi, pe tema...

Dinicu Golescu, omagiat la Muzeul Golești

Dinicu Golescu, omagiat la Muzeul Golești

Duminică, 5 octombrie, se vor comemora 184 de ani de la trecerea în neființă a boierului si...

Mesajul prefectului Mihai Oprescu pentru vârstnicii argeșeni

Mesajul prefectului Mihai Oprescu pentru vârstnicii argeșeni

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor...

Primăria Mioveni a stabilit locurile de afișaj electoral

Primăria Mioveni a stabilit locurile de afișaj electoral

  Primăria Mioveni a stabilit în data de 26 septembrie (dispoziţia nr.978), locurile finale...

Ei sunt campionii la

Ei sunt campionii la "CUPA ORAŞULUI MIOVENI LA JUDO"

Oraşul Mioveni a găzduit, zilele trecute, prima ediţie a “CUPEI ORAŞULUI MIOVENI LA JUDO”. La...

 • Mafia lemnului are motive să se teamă: din 8 octombrie îi urmărește Radarul Pădurilor

  Mafia lemnului are motive să se teamă: din 8 octombrie îi urmărește Radarul Pădurilor

  Wednesday, 01 October 2014 12:19
 • Dinicu Golescu, omagiat la Muzeul Golești

  Dinicu Golescu, omagiat la Muzeul Golești

  Wednesday, 01 October 2014 12:16
 • Mesajul prefectului Mihai Oprescu pentru vârstnicii argeșeni

  Mesajul prefectului Mihai Oprescu pentru vârstnicii argeșeni

  Tuesday, 30 September 2014 22:03
 • Primăria Mioveni a stabilit locurile de afișaj electoral

  Primăria Mioveni a stabilit locurile de afișaj electoral

  Tuesday, 30 September 2014 21:58
 • Ei sunt campionii la

  Ei sunt campionii la "CUPA ORAŞULUI MIOVENI LA JUDO"

  Tuesday, 30 September 2014 21:53

Senatorul de Argeş Iulian Cristache, al 18-lea parlamentar PPDD care a părăsit barca. Un interviu despre motive, interimatul lui Eugen Mihalache şi neimplicarea lui Dan Diaconescu

Senatorul de Argeş Iulian Cristache, al 18-lea parlamentar PPDD care a părăsit barca. Un interviu despre motive, interimatul lui Eugen Mihalache şi neimplicarea lui Dan Diaconescu

Încă un parlamentar, al 18-lea din cei 68 aleşi iniţial, a decis să plece din PPDD. De data asta e vorba despre senatorul argeşean Iulian Cristache. Am considerat că e absolut necesar să-i cerem permisiunea de a ne acorda un  interviu, din cel puţin încă alte două motive, pe lângă cel al plecării sale din partidul care l-a facut senator: cel dintâi ar fi acela că PPDD Argeş  împarte preşedintele interimar cu judeţul vecin, Vâlcea; cel de-al doilea – credinţa că acum, fiind în afara rândurilor PPDD, poate să vorbescă liber despre problemele organizaţiei Argeş din care a plecat şi nu numai. Domnul senator a răspuns tuturor chestiunilor pe care le-am pus în discuţie. Liniştit şi deschis.

•Domnule senator, stim deja că aţi plecat din PPDD, la UNPR. Când şi…de ce?

- Am plecat de luni (n.r. – 16 septembrie). Cred că plecarea mea n-ar fi neapărat un subiect de prima pagina. Dar, pentru că aţi întrebat: 

Pe mine m-au nemulţumit, de-a lungul timpului, mai multe chestiuni legate de PPDD. Una ar fi lipsa de comunicare dintre noi, parlamentarii, şi conducere. Şi asta s-a datorat faptului că nimeni din conducerea noastră n-a obţinut niciun mandat. Noi, cei din Parlament, trăim altceva, iar dânşii sunt în necunoştinţă de cauză şi mai şi acţionează, ştiţi? Apoi, lipsa unei doctrine clare. Până acum PPDD nu e nici de stânga, nici de dreapta, nici de centru. Au făcut programul acela de 100 de puncte şi atât. Le-am spus-o de multe ori! M-a nemulţumit şi lipsa unui proiect politic. Dacă te numeşti partid parlamentar nu poţi să vii cu proiecte de genul “aducem sabia lui Stefan cel Mare de la Istanbul”, că nu aşa creăm locuri de muncă. Marţi mi-am luat la revedere de la colegii parlamentari din partid şi le-am mai spus şi atunci nemulţumirile mele. E treaba lor ce vor face în continuare.

Acum, o întrebare ce se cere: de când aţi purtat discuţii cu UNPR-ul? Şi, dacă puteţi răspunde, cu cine?

- De multă vreme port aceste discuţii. Însă am promis că răspunsul meu va veni după vacanţa parlamentară. Lucru pe care l-am şi făcut prin acceptarea propunerii lor. Discuţiile le-am purtat cu toată conducerea organizaţiei pe ţară, la Bucureşti. La Argeş n-am  vorbit despre asta cu absolut nimeni.

Câteva cuvinte despre despre istoricul dumneavoastră politic ne puteţi spune?

- Sigur că da. Din 2004 până în 2008 am fost în PRM şi consilier la Ştefăneşti. Apoi, la PDL, unde am fost simplu membru. Acolo, Mircea Andrei mi-a refuzat cadidatura pentru funcţia de primar la Ştefăneşti. M-am retras şi am fost trei luni apolitic. Pe ultima sută, am primit oferta a PPDD-ului. Am fost alături de candidatul pentru funcţia de primar la Ştefăneşti din partea PPDD-ului, iar în iarnă am candidat la parlamentare. 

S-a spus că dumneavoastră aţi fost cel care aţi stat în spatele celui de-al doilea candidat la şefia organizaţiei judeţene, deputatul Mihai Deaconu. 

- Aş spune mai degrabă că am fost cel mai înverşunat contestatar al lui Marian Fulga. Din motive multe…Dl. Deaconu e un om deosebit, nu am stat eu în spatele dânsului. Ştiu că toate ziarele au spus că a fost mâna mea. Da, recunosc, a fost mâna mea! Nu regret nimic din ceea ce am făcut! ( n.r. – senatorul râde).

De ce credeţi că se întârzie alegerile pentru funcţia de preşedinte de organizaţie judeţeană la PPDD Argeş? Acum, din afară, credem noi că puteţi răspunde obiectiv la această chestiune.

- În dorinţa de a fi repus în funcţie, expreşedintele şi actual prim-vicepreşedintele, Fulga, a încălcat statutul partidului des şi foarte grosolan. Numai dânsul ştie cum a făcut organizaţiile din judeţ. Şi acum partidul reia la analiză absolut toate organizaţiile locale, pentru că tot ce s-a făcut a fost incorect.

Gurile rele spun că acest interimat prelungit – şi la Argeş şi la Vâlcea- îi convine foarte mult preşedintelui Eugen Mihalache, din perspectiva europarlamentarelor ce urmează. Cum comentaţi?

- E adevărat. Îi convine, cum să nu! Având preşedinţia a două judeţe şi intenţia de a candida, s-ar putea să-i iasă. La Vâlcea e foarte controversat şi foarte rău primit în organizaţie. Noi, la Argeş, l-am primit mai bine, mai domol. La Vâlcea, din ce ştiu eu, s-ar părea că a făcut ceva greşeli. Oricum, ce i se impută acolo, nu i s-a imputat aici.

Dar cine credeţi că, pentru atunci când va veni momentul, ar fi cel mai indicat pentru funcţia de preşedinte la Argeş?

- Nu văd c-ar fi altul mai potrivit decât deputatul Deaconu, susţin în continuare acest lucru. Politica- întotdeauna!- se face de la Bucureşti. Niciodată nu se va şti de aici, din plan local, ce s-a discutat la centru. Când te-ai mutat, politic vorbind, în Parlament ai cu totul altă viziune şi poţi face altceva pentru partidul de acasă. Deci, nu se poate face comparaţie! Eu îl înteleg că vrea ( n.r.: Marian Fulga funcţia de preşedinte), dar nu se poate. 

Spuneti-ne, vă rugam, dacă vi s-a promis vreo funcţie în partid şi ce aşteptări aveţi de la formaţiunea politică la care aţi aderat? 

- Funcţie în partid n-am cerut şi nici nu mi s-a promis ceva. Aşteptările mele ţin tot de doctrină. UNPR-ul are o doctrină progresistă şi e un partid de centru-stânga. Eu sper ca acesta să prindă contur în România. Pe mine m-a atras şi sper să am dreptate şi să se confirme în viitor că e un partid cu un real potenţial de creştere. 

PSD-ul v-a “curtat”?

- Nu, n-au făcut-o. La acestă ora contactele mele cu PSD-ul sunt zero.

Acum, în finalul interviului, domnule senator, aş vrea să ne spuneţi ce viitor politic credeţi că are PPDD-ul?

- Nu vreau să dau cu piatra, pentru că eu am ajuns unde am ajuns cu ajutorul PPDD-ului, pe imaginea şi televiziunea lui Dan Diaconescu. Sunt conştient de asta. Dar… 

Acest partid trebuie să-şi schimbe stilul de a conduce. Dan Diaconescu nu se implică şi a delegat conducerea partidului, iar asta nu se poate! E necesară o implicare totală a lui! 

A venit, înainte cu vreo lună de vacanţa parlamentară, şi ne-a spus: ”Începând de azi mă ocup de partid, c-am rămas şomer!”. Noi ne-am bucurat! Am crezut că, dacă se ocupă, poate schimbă stilul, dispare lipsa de comunicare, apare doctrina! N-a fost aşa… Oricum, le urez viaţă lungă şi...procente în sus!

I-am multumit senatorului, de acum UNPR-ist, Iulian Cristache, pentru răspunsuri şi lămuriri. N-am uitat să-i amintim, la final, că electoratul  argeşean aşteaptă în continuare veşti despre activitatea parlamentară a domniei sale. Cât mai curând!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Add comment

ULTIMELE ARTICOLE

mioriticul-domn-iohannisDeclarația lui Klaus Iohannis precum că va candida...
dinicu-golescu-omagiat-la-muzeul-golesti Duminică, 5 octombrie, se vor comemora 184 de ani de...
mesajul-prefectului-mihai-oprescu-pentru-varstnicii-argeseni În fiecare an, la data de 1 octombrie, se...
primaria-mioveni-a-stabilit-locurile-de-afisaj-electoral  Primăria Mioveni a stabilit în data de 26...
ei-sunt-campionii-la-cupa-orasului-mioveni-la-judo Oraşul Mioveni a găzduit, zilele trecute, prima...
primarul-gigi-matei-se-intalneste-cu-oamenii-de-afaceri-locali Marţi, 30 septembrie, primarul interimar Gigi Matei...
pe-1-octombrie-incepe-toamna-si-la-ramnic Miercuri, 1 octombrie, în Rm. Vâlcea va începe o...
martea-neagra-a-rectificarilor-bugetare „Rectificarea bugetară de marţi, 30 septembrie 2014,...

SC SMEOREANU PRESS SRL (Com. Albota, Str. Albota nr. 316, jud. Arges)
Director: Gheorghe Smeoreanu
Director Marketing: Ana Smeoreanu
Consilier Marketing: Eva Smeoreanu
Grafician: Mihai Constantin
E-mail: ziarulcriterii@yahoo.com
Tel: 0758. 072. 861