Menu

Apă Canal 2000 SA, despre furnizarea apei potabile în perioadele de secetă prelungită

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Apa_seceta.jpg

 

 

 

 

 

Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către toţi utilizatorii să acorde mai multă atenţie modului în care folosesc apa potabilă, mai ales în perioadele de secetă prelungită, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă a unui număr semnificativ de consumatori.

Recomandăm populaţiei să utilizeze raţional apa potabilă, numai în scopurile prevăzute în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă, respectiv consum menajer pentru satisfacerea nevoilor gospodăreşti, şi să evite folosirea acesteia în alte scopuri, cum ar fi: activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor.

Utilizarea apei potabile în exces afectează în special utilizatorii din zonele mai înalte sau pe cei aflați la capăt de rețea, care rămân fără apă sau primesc apă cu presiune scăzută în condiții de creștere a consumului.

Societatea Apă Canal 2000 SA a luat măsuri pentru folosirea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile şi nu se confruntă deocamdată cu probleme legate de asigurarea necesarului de apă pentru consumatori, sistemele fiind dimensionate pentru a acoperi necesarul populaţiei şi al celorlalte categorii de utilizatori, dar odată instalat sezonul cald consumul de apă creşte şi se poate ajunge în situaţia în care stocul din rezervoarele de înmagazinare a apei să fie insuficient.

În situația reducerii drastice a debitelor surselor de apă în caz de secetă, furnizarea apei se va face după un program propus de operator și aprobat de autoritatea administrației publice locale, program ce va fi adus la cunoștință utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate

Societatea Apă Canal 2000 va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, prin implementarea lucrărilor de investiţii şi modernizare, dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește folosirea rațională a resurselor de apă. În caz contrar, vom fi nevoiți să trecem la furnizarea apei cu program.

Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor!

Director General

Mihail Marinescu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN