Menu

UPDATE/// Doi turiști blocați în perete, în Valea lui Stan, încă de aseară! Sunt evacuați cu elicopterul!

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Elicopter_SMURD_evacuare_turist_munte.jpg

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE:

Femeia a fost și ea coborâtă în Arefu. Ea are 47 ani, bărbatul - 52 ani.

Au fost preluați de echipajul SMURD, care-i aștepta la locul de aterizare.

Cei doi turiști au fost monitorizați, evaluați medical, dar nu a fost necesar transportul lor la spital, fiind în stare bună.

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Salvamont_salvare_olandezi.jpg

 

 

 

 

 

 

_________

Știrea inițială:

O intervenție foarte dificilă a salvamontiștilor argeșeni se desfășoară, în aceste momente, în canionul Valea lui Stan din Munții Făgăraș.

Un turist a sunat la 112, azi-dimineață, la ora 11, spunând că se aud strigăte de ajutor de pe versantul stâng tehnic, foarte abrupt, al Văii lui Stan.

Victimele, după cum s-a stabilit ulterior, sunt doi turiști (un bărbat și o femeie, cetățeni olandezi), care erau blocați în perete încă de aseară, dar nu au avut posibilitatea să anunțe.

La fața locului au fost deplasați salvamontiștii de la Cota 2000 Transfăgărășan și alți salvatori alarmați de acasă, precum și elicopterul SMURD POA Brașov.

S-a încercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele și salvamontiștii, dar nu s-a reușit extragerea cu troliul, astfel că a fost necesar ca elicopterul să se întoarcă pentru alimentare și să revină cu un salvator de la Zărnești, pregătit deja pentru troliere (în zonă nu sunt locuri de aterizare!).

Bărbatul a fost cel dintâi preluat de elicopter, în urmă cu puțin timp. Acum este transportat în Arefu, la un loc de aterizare, după care elicopterul se va întoarce după femeie.

Salvamontiștii vor coborî terestru, după ce se asigură că și cea de-a doua victimă este evacuată în siguranță.

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN