Logo

A ales să lucreze în prima linie a Spitalului Județean de Urgență Pitești!

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Dr_Mostoghiu_UPU_Pitesti.jpg

 

 

 

 

 

 

Echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești s-a mărit. Vorbim despre un medic care s-a alăturat, în prima linie, cadrelor din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Mostoghiu Mariana, medic primar, este încadrată în unitatea sanitară cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din prima zi a anuluilui 2023. A la SJUP prin transfer de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Mariana Mostoghiu a ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP). Spune că aici a găsit aparatură performantă și un colectiv de excepție.

”Visul meu era să devin polițistă. Prin gimnaziu, însă, am ajuns cu tatăl meu, medic de profesie, la spital. Tatăl unei colege era pacient. A fost salvat. Atunci mi-am dat seama că vreau să îi calc părintelui meu pe urme, că e cel mai important să faci bine, să dai viață. N-am ascultat de sfaturile mamei decât parțial. Ea îmi spunea că va fi foarte greu pe acest drum, mai ales pentru o femeie, că va fi nevoie să fac nenumărate sacrificii. Așa a și fost, dar mi-am urmat visul. Mi-am construit o familie, în paralel cu medicina. Ca să nu am regrete, am optat inițial pentru medicina de familie”, a povestit dr. Mostoghiu.

Timp de 21 de ani, medicul argeșean a lucrat în mai multe unități sanitare din județ. A început la Costești, a colaborat cu Spitalul din Călinești, a activat în cadrul DSP, apoi a fost medic la Spitalul Curtea de Argeș, de unde s-a transferat la SJUP.

”Nu era pentru mine medicina de familie, unde se pune accent mai mult pe scriptologie. Aici (n.n.: în UPU) ai satisfacția muncii depuse, la secundă. E adevărat, e presiune, e adrenalină, dar asta te face și să fii implicat. Aici, rar sunt timpi morți. Nu ai voie să greșești. Pentru ca totul să fie bine, să nu ai regrete, trebuie să te dăruiești acestei meserii, să te gândești că pacientul ar putea să fie copilul tău sau părintele tău și să faci tot ce îți stă în putință să salvezi. Mă bucur tare mult că echipa alături de care lucrez m-a primit cu căldură, înțelegere. În plus, îmi place mediul în care lucrez, dar și faptul că dotările ne permit să acționăm în sprijinul pacienților. Trecând de la medicina de familie la cea de urgentist pot spune că înțeleg mult mai bine acum că adresarea unora dintre pacienți nu e cea corectă. Urgența se aglomerază, de multe ori, cu pacienți care ar trebui să se trateze acasă. M-aș bucura tare mult dacă s-ar schimba ceva în acest sens, dacă pacienții care nu reprezintă urgențe medicale s-ar gândi înainte să vină la Județean că oricând pot ocupa un pat în locul unei persoane a cărei viață atârnă de acel loc”, a mai explicat dr. Mostoghiu.

Și în plan personal medicul urgentist e împlinit, e mama a doi copii. Unul dintre ei își dorește să ducă tradiția familiei mai departe și să le calce pe urmele bunicului și ale mamei.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.