Menu

UPDATE// S-a aflat cine a aruncat deșeurile petroliere în râu/// Poluare pe râul Argeș, în zona Podul Viilor din Pitești

 

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Poluare_Ag.jpg

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 1 februarie:

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în ceea ce privește poluarea de pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor și au ridicat probe de sol, apă și din substanță, în vederea efectuării unei expertize.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineata zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei, faptă prevăzută și pedepsită de art.356, aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecția Mediului și art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecință.

___________

Știrea inițială:

În această seară, un apel la112 sesiza faptul că faptul că, pe râul Argeș, în zona Podul Viilor, se observă urme de reziduuri petroliere.

În zona indicată s-a deplasat polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, grupa operativă și polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, reprezentanții Gărzii de Mediu și reprezentanții I.S.U. Argeș și Apelor Române.

În urma inspectării cursului apei și a zonelor riverane, echipele Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au constatat că posibila cauză a poluării este deversarea unei cantități de uleiuri sau produse petroliere într-un afluent al râului. Au fost prelevate probe de apă din mai multe zone, urmând să se efectueze analizele de laborator pentru identificarea substanțelor poluante.

Totodată, în cel mai scurt timp, se va interveni pentru curățarea zonei.

În continuare se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale în consecință.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN