Menu

Patru adolescenți au comis o avalanșă de infracțiuni, într-o singură noapte! Doi dintre ei au fost reținuți!

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Masina-Politie-noaptea-2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

În noaptea de 29 spre 30 ianuarie a.c., în jurul orei 02.00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 73D, în localitatea Davidești, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, până în Mioveni, unde, după somarea că va fi folosit armamentul din dotare, conducătorul autoturismului în cauză a oprit.

În interiorul autovehiculului, polițiștii au identificat patru minori, doi de 14 ani și doi de 16 ani, toți din comuna Crângurile, județul Dâmbovița.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de unul dintre minorii de 14 ani, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare, montate pe autoturism, ar fi fost sustrase de pe un autovehicul din Mioveni.

De asemenea, în portbagajul autoturismului au fost identificate mai multe bunuri (produse alimentare, pachete de țigări, sticle cu băuturi alcoolice), despre care s-a stabilit că au fost furate din incinta a două societăți comerciale din localitățile Stâlpeni și Schitu Golești.

Minorii au fost preluați de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni și conduși la sediul poliției, pentru audieri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

După administrarea probatoriului, cei doi minori de 16 ani au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ceilalți doi minori, de 14 ani, sunt cercetați în stare de libertate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN