Menu

Un nou atac murdar la adresa fotbalului argeșean

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_georgescu_111.jpg

 

 

 

 

 

 

Primarul Piteștiului a fost atacat nu o dată de unii comentatori sportivi profesioniști pe paradigma:

- Să se ocupe de școli și spitale, nu de echipa F.C. Argeș.

Chiar de curând, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a mers cu nesimțirea până acolo încât a formulat:

- ” Tu furi de la cetățeni pentru a avea o jucărie”.

Acum, a venit rândul primarului Ion Georgescu, de la Mioveni, căuia comentatorul de la Prima Sport şi Orange Sport, Costi Mocanu, i-a dat pe tot parcursul meciului cu FCSB sfatul ca Primăria să abandoneze echipa de fotbal:

- „Primarul să bage bani în investiţii, nu în echipa de fotbal pe care o controlează”, a tot repetat Costi Mocanu.

Sunt trei ipoteze cu privire la motivul pentru care unii comentatori atacă în spațiul public primarii care susțin echipe în Superliga de fotbal:

- Sunt plătiți de alte cluburi

- Au interese politice.

- Sunt, pur și simplu, rupți de realitate.

Este posibil să funcționeze, uneori, toate aceste trei motive.

Ca și în cazul Gentea, este atacat unul dintre cei mai performanți primari din țară, Ion Georgescu, cel despre care am scris, cu uimire, în mai multe rânduri, că va merge precis în rai, deoarece a ridicat și spital de nivel european și catedrală în oraș.

Prostia, interesele au făcut ca fotbalul argeșean să fie supus unui nou atac mediatic.

Îi îndemn pe cei doi primari să continue să sprijine echipele de fotbal, întrucât comunitățile pe care le administrează iubesc acest sport și își găsesc în F.C. Argeș și C.S. Mioveni o parte din identitatea lor comunitară.

Câtă vreme consiliile locale vor aproba alocarea unor sume de bani de la bugetul primăriilor pentru activitatea sportivă de performanță, primarii sunt cei care au datoria să se ocupe de buna gestionare a acestor bani, iar ideea parșivă că s-ar amesteca în activitatea sportivă propriu-zisă reprezintă doar o presupunere calomnioasă.

Probabil că dacă ar fi primar, unul precum Costi Mocanu asta ar face la echipa lui de fotbal: transferurile, primul 11 și schimbările. Fiindcă de obicei calomniatorii acuză în funcție de propriile intenții refulate.

Ar mai fi de discutat despre necesitatea finanțării complete cu bani privați a cluburilor amintite, dar ar însemna să deschidem o altă temă.

Pentru a privatiza un club, trebuie în prelabil să îi împrimi valoare de piață, iar asta se poate realiza în ani mulți și nici după aceea nu dispar riscurile.

Deocamdată, să ne bucurăm de F.C. Argeș și C.S.Mioveni și să consemnăm că a fost înregistrat un nou atac murdar la adresa fotbalului argeșean, iar ce nu te omoară te întărește.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN