Menu

Jenant ! O parte a galeriei F.C. Argeș se implică prostește într-un demers bombastic și patriotard

f_350_200_16777215_00_images_banner1_fc_arges_fratii.jpg

 

 

 

 

 

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat mâine, cu un meci amical între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc, de la ora 18:00.

Gazdele și-ar fi dorit ca naționala U18 a României să fie prezentă la momentul festiv al ciucanilor, însă Federația s-a văzut nevoită să refuze invitația. Locul „tricolorilor” a fost luat de o selecționată a Ținutului Secuiesc, după cum precizează gsp.ro.

Mai multe galerii s-au gândit să reacționeze la această situație, redactând și semnând o scrisoare deschisă teribil de stupidă și plină de amenințări la rebeliune.

Din păcate, ”Frații” F.C. Argeș se regăsește pe lista semnatarilor.

Iată prostescul document care, după toate probabilitățile, apare la instigarea AUR:

„Scrisoare deschisă

Către toți cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate și dragoste față de această țară.

Ne aflăm în fața unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc.

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunțam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în “cele mai plăcute” condiții pentru dânșii.

Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile. Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat.

Doar România!

Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timișoara, Peluza Șepcile Roșii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul "Suntem Ultras Dinamo" din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iași, Peluza Nord Galați, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeș), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniți Sub Tricolor, Ploiești România, Dulce Românie, Ultra România”.

Cum să interzici unor tineri să joace fotbal? De ce să îi victimizezi inutil pe cei care nutresc absurde gânduri separatiste? Cum să ameninți că îți faci singur ”dreptate” ?

În concluzie, le sugerez ”Fraților” să își retragă semnătura de pe acest dubios document care nu este nici patriotic, nici favorabil României.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN