Menu

Mioveni - 537 de ani de la prima atestare documentară. Orașul Tinereții, al Dacia și al Cercetării Nucleare

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Georgescu_Minzina.jpg

 

 

 

 

 

Cu o istorie de peste 537 de ani, orașul Mioveni - Orașul Tinereții, al Dacia și al Cercetării Nucleare, este zilele acestea în sărbătoare.

Cu această ocazie, au fost organizate mai multe manifestări cultural- sportive dar și religioase, dat fiind faptul că orașul are ca patroni spirituali pe Sfinții Petru și Pavel.

Alături de comunitatea din Mioveni s-au aflat președintele Ion Mînzînă și administratorul public Marius Cristian Puiu care au felicitat reprezentanții administrației locale și pe primarul Ion Georgescu.

“Astăzi ar fi trebuit să fie alături de noi un om al cărui nume este direct legat de comunitatea de aici. Ca oameni, noi, cei care încă mai suntem pe acest pământ, știm că avem o datorie morală să îi pomenim ori de câte ori avem ocazia, pe cei care ne-au fost alături sau care au fost alături de comunitatea noastră. Acest om este, pentru Mioveni, prof. dr. univ. ing. ȘERBAN CONSTANTIN VALECA, al cărui nume este direct legat de Mioveni și de ICN locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a activității profesionale. A fost Cetățean de Onoare al județului Argeș și al orașului Mioveni și un prieten al multora din cei care suntem prezenți aici. Propun deci să începem prin a păstra un moment de reculegere.

Zilele acestea sunt zile de sărbătoare pentru dvs. și un bun motiv pentru mine să ofer o “Diplomă de Excelență” Primăriei Orașului Mioveni, Consiliului Local Mioveni și întregii comunități, ca semn de recunoaștere și prețuire pentru efortul depus la dezvoltarea administrativă, culturală, economică și socială a localității, cu prilejul aniversării Zilelor Orașului Mioveni. În același timp, cu ocazia împlinirii a 537 de ani de atestare documentară, ofer comunității din Mioveni o icoană cu Sfinții protectori Petru și Pavel. Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă ocrotească! Urez tuturor cetățenilor din Mioveni “La mulți ani!” și multă sănătate” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

La rândul său, primarul Ion Georgescu a oferit președintelui Consiliului Județean Argeș un trofeu pentru sprijinul acordat în toată această perioadă.

Prima atestare documentară a orașului Mioveni a fost, aşa cum ne arată izvoarele istorice, în anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov, în slavonă) Mihoveni (Mioveni), făcând referire directă la locuitorii acestei localități.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN