Menu

Adjunctul Poliției din Mioveni a sărit într-un râu învolburat să salveze doi adolescenți

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Dragos_Tinca.jpg

 

 

 

 

 

 

 

În această după-amiază, trei tineri din Mioveni (toți cu vârste în jur de 17 ani) s-au dus să se scalde în Râul Târgului, în zona Bemo.

Dat fiind că zilele acestea a plouat destul de mult, râul era umflat, lucru de care adolescenții nu și-au dat seama.

În jurul orei 2.30, când unul dintre ei a intrat în apă, a fost imediat luat de forța apei. A reușit, totuși, să se agațe de un lemn. Un prieten de pe mal a sunat la 112, văzând că nu reușeșete să iasă și că-l lasă puterile. Al treilea a intrat în apă să-și ajute prietenul, însă n-a reușit. Ba, mai mult, n-a mai putut să iasă nici el din râul învolburat.

Apelul a fost direcționat către Poliția din Mioveni, fiind cea mai aproape. În sediul Poliției se afla și adjunctul, Dragoș Tinca, care, deși era în timpul liber, a decis imediat să-i însoțească pe colegii săi, cu gândul să dea o mână de ajutor.

Au ajuns în 2 minute de la apel. Fără să stea mult pe gânduri, Dragoș Tinca a intrat în apă să-i ajute pe tineri. A reușit să-i stabilizeze și să-i țină pe loc până când au ajuns pompierii. Aceștia au făcut un lanț uman și, cu frânghia, i-a scos, pe rând, pe cei trei din apă: întâi pe ce-l care intrase prima dată și care era epuizat, apoi pe prietenul lui și, la final, pe Dragoș Tinca.

Din fericire, niciunul dintre tineri nu a fost rănit, au avut doar câteva escoriații, de la pietrele din râu.

Comisarul-șef Dragoș Tinca este adjunctul Poliției Mioveni din toamna anului 2021.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN