Menu

Atenție, F.C. Argeș e pe muchie de cuțit !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_fc_arges_gentea_1.jpg

 

 

 

 

 

Dacă nu am fi la Pitești, n-ar avea nimeni nimic de spus și , mai ales, de reproșat. F.C. Argeș păstrează șanse teoretice la play – off, se va afla, oricum, printre echipele scutite de grija retrogradării, cel puțin privind lucrurile din punct de vedere aritmetic.

Totuși, un aer de nemulțumirie și chiar de jenă emană de la unii suporteri și, din câte am aflat pe surse, de la cei care ghidonează această echipă.

Repet, dacă nu am fi la Pitești, dacă statuia lui Dobrin nu ar iradia amintiri mândre și orgolii încrustate genetic, totul ar fi bine și frumos pentru o echipă aflată în al doilea an de la revenirea pe prima scenă.

Totuși, din nou, totuși.

Fotbalul poate fi tratat ca o rutină sau ca un ideal. Ca rutină, F.C. Argeș dă mari satisfacții. Ca ideal, este departe.

Când a spus că atunci când ne aflam la retrogradare era mai multă liniște, Andrei Prepeliță a avut perfectă dreptate dar a pierdut din vedere contextul. Salvarea de la retorgradare nu putea fi pentru Pitești decât un moment care, o dată depășit, trebuia să ducă mai departe. Ideea că ne salvăm permanent de la retrogradare, acum și în anii viitori, este o blasfemie pentru orașul lui Dobrin.

Fiindcă unii sunt incapabili să meargă mai departe, iar alții sunt incapabili moral să mai aștepte, există la F.C. Argeș o tensiune greu de ingorat. La rândul lor, suporterii sunt de două feluri, cei care prețuiesc salvarea și cei care nu concep decât performanța.

Una dintre părți își va impune punctul de vedere, dar dacă mă întrebați pe mine, atât cât îl cunosc pe primar, învingători vor ieși nemulțumiții de astăzi, visătorii față de ce ar putea fi mâine, cei ce riscă pentru a putea câștiga.

Pe lângă meserie, Prepeliță ar trebui să posede și elemente de sociologie și psihologie pentru a face pasul de la salvator la dezvoltator. Amintind de depășirea retrogradării, a lăsat impresia că judecă îngust, egoist, fără perspectivă.

Nu îl văd potrivit cu viitorul.

Realitatea este cea de pe bannerul de la partida cu Mioveni: ”Harry Potter de Pitești/ Fotbalul cât îl mai păcălești?!”

Înaintea pertidei cu Mioveni, site-ul stiripesurse.ro comenta : ” Atitudinea piteștenilor pare una ciudată privind din exterior, ținându-se cont de faptul că FC Argeș este pe locul 8, cu 36 de puncte, și cu un succes împotriva celor de la CS Mioveni poate intra serios în lupta pentru locurile de play- off.”.

Același site, publica o declarație a lui Prepe: "Atmosfera e foarte bună, așa a fost mereu, de 1 an și 3 luni, de când sunt eu aici. Băieții au caracter și rezultatele sunt de partea noastră. Dacă cei din conducere decid altceva, eu nu am nicio problemă. Eu nu am discutat cu nimeni, eu îmi fac treaba profesionist, ca până acum, nu am probleme. Dacă nimeni nu mi-a spus nimic... Ce așteaptă (n.r.: primarul)? Antrenor principal am fost și voi fi. Eu nu cred că am decis să urmez calea unui om care a ales altceva (n.r.: calea lui Mihai Ianovschi, are a demisionat). Nu e greu, e normal, e fotbal, am lucrat la echipe care au suporteri, presiune, deci nu am probleme”.

Știți care este vârful cuiului în declarația aceasta ? Afirmația lui Prepeliță că nu a discutat cu nimeni, dar își face treaba ca profesionist.

Un profesionist desăvârșit discută, vrea să știe , la nuanță, ce se dorește, în fiecare moment, de la etapă la etapă.

Sincer, ideal pentru Argeș ar fi ca echipa din Pitești să fuzioneze prin absorbție cu echipa din Mioveni, fără orgolii și multiplicând resursele. Nu știu dacă și când se va întâmpla asta și nici măcar ce se va întâmpla acum.

Simt însă că acum sau cât de curând se va întâmpla ceva, că F.C. Argeș este pe muchie de cuțit.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN