Menu

Deputat Nicolae Georgescu: Votez DA atunci când este vorba de investiții în domeniul Educației

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Georgescu_Nic_oct_2021.jpg

 

 

 

 

 

 

În această săptămână, în plenul Camerei Deputaților, a fost ratificat un acord foarte important care, din cauza crizei politice și sanitare, a fost trecut în mod nedrept cu vederea.

Am votat PENTRU Legea ce ratifică Acordul (Proiect privind școli mai sigure, incluzive și sustenabile în România) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Nu am ezitat și nu voi ezita niciodată să votez DA atunci când este vorba de investiții în domeniul Educației. Așa cum părinții fac orice pentru copiii lor, la fel trebuie să procedeze și statul pentru educația copiilor acestei națiuni. Educația este singurul lucru pe care nu ni-l poate lua nimeni. Iar pentru asta merită să investim, indiferent de costuri.

Proiectul presupune un sprijin consistent pentru investiții viitoare în infrastructura școlară durabilă și modernă, atât prin dezvoltarea unor modele pentru clădirile în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ preuniversitar viitoare, prin investiții în săli de clasă inteligente, campanii de informare comunitară destinate autorităților locale, autoritățile școlare, profesorilor, elevilor și comunităților, pe tema rezistenței în cazul procedurii unor eventuale dezastre și a schimbărilor climatice, precum și efectuarea instruirilor aferente (primul ajutor și promovarea unor instrumente digitale și media on-line).

Partidul Social Democrat, prin reprezentanții săi din legislativul național sau european, acționează pentru a crește investițiile în proiectele ce țin de îmbunătățirea condițiilor pentru educația tinerelor generații. Am început cu majorarea salariilor pentru cadrele didactice și construcția de creșe, grădinițe și școli atunci când eram la guvernare. Continuăm să punem presiune pentru majorarea bugetelor destinate învățării și să susținem proiectele bune din opoziție. Ne pregătim și vom implementa o serie de proiecte când vom reveni la cârma țării. Facem toate aceste lucruri pentru că, așa cum spunea Martin Luther, „acolo unde şcolile prosperă, totul prosperă”.

 

Nicolae Georgescu, deputat de Argeș al PSD

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN